ΕΥΖην

Τα περίπλοκα κολάζ του Jim Jarmusch σε ένα νέο βιβλίο τέχνης


Ο Jim Jarmusch έγινε γνωστός ως σκηνοθέτης, δημιουργώντας ταινίες που απορρίπτουν τους παραδοσιακούς τρόπους αφήγησης και αναδεικνύουν τις μη γοητευτικές στιγμές της καθημερινής ζωής.

Ωστόσο, όπως πολλοί δημιουργοί, ο σκηνοθέτης εκφράζει τη φαντασία του και με άλλες μορφές τέχνης, όπως η υποκριτική, η μουσική ως μέλος στο ροκ συγκρότημα SQÜRL καθώς και έργα κολάζ, τα οποία έχουν συγκεντρωθεί σε νέο βιβλίο με τίτλο «Some Collages».

Το βιβλίο, που κυκλοφορεί από τον εκδοτικό οίκο Anthology, παρουσιάζει εκατοντάδες κολάζ που ο Jarmusch έχει συνθέσει σχολαστικά όλα αυτά τα χρόνια - τα περισσότερα από τα οποία προβάλλονται για πρώτη φορά.

Χρησιμοποιώντας την εφημερίδα ως υλικό, ο Jim Jarmusch ερμηνεύει μια σειρά από σκηνές και φιγούρες, που αναγνωρίζονται όπως οι Andy Warhol, Κρίστοφερν Γουόκεν, Prince και άλλες με ριζικά μεταμορφωμένες ταυτότητες.

Η έκδοση 264 σελίδων περιέχει κολάζ μεγέθους καρτών σημειώσεων, που υπενθυμίζουν ότι ακόμη και οι πιο καθημερινές εικόνες μπορούν να τοποθετηθούν εκ νέου σε εννοιολογικό πλαίσιο με αστείο, χαρούμενο και παράδοξο τρόπο.

Τον πρόλογο του βιβλίου έγραψε ο ηθοποιός Λουκ Σάντε και ο επιμελητής και συγγραφέας Ράντι Κένεντι συνεισέφερε με ένα δοκίμιο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης
Ετικέτες Τέχνη