Πολιτική

Τάσεις MRB: Για πρώτη φορά περισσότεροι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ προτιμούν ΣΥΡΙΖΑ παρά ΝΔ


Νέα δεδομένα καλείται να διαχειριστεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, αναφορικά με τη στάση που θα κρατήσει μετεκλογικά.

Το διαφορετικό είναι ότι ήδη όπως προκύπτει από τα ευρήματα των τάσεων της MRB, η πλειοψηφία της εκλογικής του βάσης θέλει συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ είναι μειοψηφικό το ποσοστό εκείνων που επιθυμούν ένα déjà vu της συγκυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, οι ψηφοφόροι του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ ήδη προτιμούν με ποσοστό 25,2% μετεκλογική συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεργασία με τη ΝΔ προτιμά το 23,1%.

Ενώ στο σύνολο των πολιτών ανεξαρτήτως τι ψηφίζουν, το σενάριο προοδευτικής κυβέρνησης, δηλαδή συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με το ΚΙΝΑΛ θέλει το 17,7%, ενώ το 14,9% θέλει συνεργασία του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ.

Η εικόνα της δημοσκόπησης αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα και στο εσωτερικό της ΚΟ της Χαριλάου Τρικούπη, η ηγεσία της οποίας έχει ως στοίχημα να συγκρατήσει και μετριάσει τις αντίρροπες δυνάμεις στο εσωτερικό της, μέσα από αυτήν την «στάση ουδετερότητας» που τηρεί.

Τα ποσοστά αυτά πάντως, αποτελούν τον μεγάλο πονοκέφαλο για τον αρχηγό της Χαριλάου Τρικούπη, δεδομένου πως άπαντες προεξοφλούν πως το επόμενο διάστημα εάν δεν γίνουν εκλογές και επιβεβαιωθούν τα δυστοπικά σενάρια για τη νέα έκρηξη ακρίβειας του χειμώνα, η «ψαλίδα» της προτίμησης θα ανοίγει υπέρ της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Προς την ίδια κατεύθυνση εξάλλου πιέζουν πολιτικά και οι ευρωσοσιαλιστές, οι οποίοι διατηρούν άριστες σχέσεις και διαρκώς ανοιχτούς διαύλους με τον Αλέξη Τσίπρα και οι οποίοι θα επιθυμούσαν διακαώς μετά την Πορτογαλία του Κόστα, την Ισπανία του Σάντσεθ και την Γερμανία του Όλαφ Σολτς να δουν να αναλαμβάνει την εξουσία μία προοδευτική κυβέρνηση και στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις