ΕΥΖην

Θα κρεμάσουν ένα Boeing 747 ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες!


Ένα με νέα χρήση Boeing 747 πρόκειται σύντομα να κρεμαστεί στο Σιάτλ ανάμεσα στους δύο ουρανοξύστες του πρότζεκτ WB1200 της εταιρείας αξιοποίησης ακινήτων Westbank.

Η άτρακτος του ογκώδους Jumbo θα αιωρείται πάνω από τη στοά του οικιστικού πρότζεκτ ως κεντρικό σημείο αναφοράς και ως σύμβολο βιομηχανικής καινοτομίας.

Επικεφαλής του πρότζεκτ είναι ο Ian Gillespie, ιδρυτής της με έδρα το Βανκούβερ του Καναδά εταιρείας.

Λόγω του ότι το πρότζεκτ θέλει να είναι ύμνος στην καινοτομία, η άτρακτος του σκάφους δεν θα κρέμεται απλά και μόνο ως αντικείμενο τέχνης, αλλά ως χρησιμοποιούμενος χώρος. Το με νέα χρήση Boeing 747 θα είναι χώρος εργασίας για την Westbank ενώ η ουρά θα είναι η είσοδος σε χώρο εκδηλώσεων Live Nation ( https://www.instagram.com/p/Cb0x1s5O1NR/ ).

Το αεροσκάφος, το οποίο έχει αποσυρθεί, αποσυναρμολογείται αυτή την περίοδο στην πόλη Victorville στην καλιφορνέζικη έρημο και στη συνέχεια θα μεταφερθεί βόρεια, στο Σιάτλ. Εκεί θα επανασυναρμολογηθεί και θα κρεμαστεί ανάμεσα σε δύο ουρανοξύστες που είναι υπό κατασκευή στη Stewart Street και την Denny Way, στη συνοικία South Lake Union του Σιάτλ.

Tο με μήκος 76,2 μέτρα και ύψος σχεδόν 20 μέτρα αεροσκάφος θα ανυψωθεί και θα τοποθετηθεί σε ύψος σχεδόν 4,3 μέτρων πάνω από τη στοά ανάμεσα στους πύργους του WB1200.

Η Westbank αναμένει ολοκλήρωση του φιλόδοξου πρότζεκτ αργότερα μέσα στη χρονιά.

«Η ενσωμάτωση στο πρότζεκτ μας της πλήρους ατράκτου ενός 747 είναι ευκαιρία να αναδείξουμε και την κληρονομιά της Boeing και την ιστορία της στην πόλη του Σιάτλ» τόνισαν από την Westbank.

Η πρώτη πτήση του συγκεκριμένου αεροσκάφους έγινε το 1990 και αποσύρθηκε το 2017, πέντε χρόνια πριν την παύση της πλήρους σειράς 747 από την Boeing.

Το σχέδιο μετεώρισης του Boeing 747 επεξεργάστηκε το ιαπωνικό αρχιτεκτονικό γραφείο OSO, το οποίο ιδρύθηκε το 2017 από δύο πρώην υπαλλήλους του Kengo Kuma, ενώ τους δύο ουρανοξύστες σχεδίασε το αρχιτεκτονικό γραφείο Henriquez Partners Architects.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις