ΕΥΖην

"The Crown": Αφού το Μπάκιγχαμ δεν επέτρεψε γυρίσματα, ο σχεδιαστής παραγωγής εμπνεύστηκε από... μία ξενάγηση


Η σειρά "The Crown" έχει κερδίσει αμέτρητα βραβεία για τα ειδικά εφέ, την ενδυματολογία, αλλά εξίσου εντυπωσιακά είναι και τα σκηνικά, παρ' όλο που η παραγωγή δεν είχε πρόσβαση στις αίθουσες του Παλατιού για τα γυρίσματα.

Το Μπάκιγχαμ δεν έχει επιτρέψει επιτόπια γυρίσματα και γι' αυτό το λόγο, προκειμένου ο σχεδιαστής παραγωγής της σειράς να μπορέσει να κάνει τη δουλειά του, βρήκε έναν δημιουργικό τρόπο να περιηγηθεί:
 
Ο Μάρτιν Τσάιλντς απλώς έκανε μια δημόσια περιήγηση - ξενάγηση στο Παλάτι έναντι 26,50 αγγλικών λιρών για να αποκτήσει γνώση, ώστε να μπορεί να αναδημιουργήσει την κατοικία σε 15 διαφορετικές τοποθεσίες γυρισμάτων.

«Το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν πώς θα μπορούσαμε να μετατρέψουμε αυτές τις αίθουσες σε χώρους όπου θα μπορούσε να εκτυλιχθεί δράση, όπου οι άνθρωποι θα μπορούσαν να συζητούν και θα μπορούσαμε να διατηρήσουμε το ενδιαφέρον» είπε στη Royal Television Society μέσω της Daily Mail.
 
«Όποτε ήμουν σε μία αίθουσα, κοιτούσα τις πόρτες στο διπλανό δωμάτιο, για να δω τι ενδιαφέροντα πλάνα θα πρόβαλα στην οθόνη» ανέφερε.
 
Οι ιδιωτικοί χώροι της βασιλικής οικογένειας δεν περιλαμβάνονται στις περιηγήσεις, αλλά ο Μάρτιν Τσάιλντς χρησιμοποίησε τις γνώσεις από άλλες πηγές για να δημιουργήσει τα σκηνικά.
 
«Το μόνο που γνώριζα ήταν ότι τα διαμερίσματα στον επάνω όροφο είναι σε έναν άξονα, δηλαδή τέσσερα δωμάτια στη σειρά που συνδέονται με πόρτες και όχι με διάδρομο», είπε.

«Μόλις έμαθα για τα ιδιωτικά διαμερίσματα, την κρεβατοκάμαρα και τη γκαρνταρόμπα της βασίλισσας και το υπνοδωμάτιο του Φίλιππου, τότε είχα έναν αρχιτεκτονικό συμβολισμό για έναν εξαιρετικό γάμο. Αυτό σήμαινε ότι μπορούσαν να κλείσουν τις πόρτες ο ένας στον άλλο, θα υπήρχε απόσταση μεταξύ τους και θα υπήρχε εγγύτητα όταν το ήθελαν» τόνισε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα