ΕΥΖην

"The Master's Pupil", βιντεοπαιχνίδι εμπνευσμένο από τον Κλοντ Μονέ


Από μια πάθηση που χτύπησε την πόρτα του Κλοντ Μονέ και επηρέασε καταλυτικά τη ζωγραφική του εμπνέεται ένα καινούργιο βιντεοπαιχνίδι, το "The Master's Pupil".

Γύρω στα 1913 ο Μονέ εμφάνισε καταρράκτη και αυτό όλο και περισσότερο επηρέαζε την ικανότητά του να ζωγραφίζει. Σε γράμμα του, σημείωνε ότι τα χρώματα «δεν είχαν πλέον την ίδια ένταση για μένα» ενώ οι πίνακες του «γίνονταν όλο και πιο σκοτεινοί».

Αρνούμενος επέμβαση για το μεγαλύτερο δυνατό χρονικό διάστημα, αντιμετώπιζε το πρόβλημα τοποθετώντας με τάξη τα χρώματα στην παλέτα του και βάζοντας ετικέτες στα σωληνάρια. Φορούσε επίσης και ένα πελώριο ψάθινο καπέλο όταν έβγαινε έξω για να προστατευθεί από την αντηλιά.

Τι θα συνέβαινε όμως - όπως προτείνει το "The Master's Pupil" - αν ο καλλιτέχνης είχε κάποια βοήθεια (https://www.instagram.com/p/Cwvnd4TMOiM/);

Δημιουργημένο από τον Αυστραλό σχεδιαστή και δημιουργό βιντεοπαιχνιδιών Pat Naoum το "The Master's Pupil" βάζει τους χρήστες μέσα στον βολβό του ματιού του Μονέ, στέλνοντάς τους σε μια περιπέτεια όλο γρίφους, που βασίζονται στο χρώμα, τον χώρο και τους νόμους της φυσικής. Ολοκληρώνοντας αυτές τις αποστολές, οι χρήστες συντελούν στην ολοκλήρωση των έργων του Γάλλου ζωγράφου (https://www.instagram.com/p/Ct2Z0a_hhxA/).

Για να προχωρήσουν τα 12 στάδια του βιντεοπαιχνιδιού, οι παίκτες τρέχουν ή πηδούν σε κληματσίδες - απόηχος της αγάπης του Μονέ για τη φύση -, μεταφέροντας χρωματισμένες σφαίρες ή επικαλύπτοντας τα avatar τους με συγκεκριμένες αποχρώσεις ώστε να βγάλουν τα εμπόδια από τον δρόμο τους. Κάποιες στιγμές πρέπει να διασχίσουν τα τοπία έργων του Μονέ όπως του «Νεκρή Φύση με Μπουκάλα, Καράφα, Ψωμί και Κρασί», έργου του 1863. Ή, μετακινώντας ένα αντικείμενο συντελούν στο να διατάξουν στοιχεία σε έργα του καλλιτέχνη, όπως στο «Γυναίκα με Ομπρέλα», έργο του 1875 (https://www.instagram.com/p/CyAMm-9pTIL/).

Πιστός στο παρελθόν του σε τέχνη και κινηματογράφο, ο Naoum επέλεξε να ζωγραφίσει με το χέρι τα περιβάλλοντα και εικαστικά στοιχεία του παιχνιδιού. «Για μένα, ήταν σημαντικό όχι μόνο να επαναλάβω με επιτυχία το στυλ του Μονέ αλλά επίσης και η υφή του πραγματικού χρώματος να ταιριάξει με τα πραγματικά έργα ζωγραφικής στο παιχνίδι» είπε, μιλώντας στο Artnet News.

Επτά ολόκληρα χρόνια αφιέρωσε συνολικά ο Pat Naoum στη δημιουργία του βιντεοπαιχνιδιού, το οποίο είναι πλέον διαθέσιμο (https://www.themasterspupil.com/).

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα