Οικονομία

Θεοχάρης: Χρειάζονται κανόνες υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά του gaming


«Η αξιοποίηση κάθε εργαλείου με βασικό στόχο την εξασφάλιση του υγιούς ανταγωνισμού στην αγορά του gaming είναι στο επίκεντρο της πολιτικής της κυβέρνησης», τόνισε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης, μιλώντας στο 27ο Συνέδριο του Economist, αναφερόμενος στην προσπάθεια να μειωθεί η «γκρίζα αγορά», η δραστηριότητα δηλαδή σε μη ρυθμισμένο περιβάλλον επιχειρήσεων χωρίς αδειοδότηση, με σημαντικό μερίδιο στην αγορά (πάνω από το 30%), καθώς διαταράσσει τη λειτουργία της υγιούς αγοράς, με αποτέλεσμα σημαντική απώλεια και φορολογικών εσόδων.

«Η κυβέρνηση θέλει να μειώσει αυτή "την γκρίζα αγορά", χωρίς ωστόσο να διαταραχθούν οι ροές εσόδων των νόμιμων παρόχων υπηρεσιών τυχερών παιγνίων με βασικό στόχο να διασφαλιστούν οι όροι υγιούς ανταγωνισμού», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοχάρης.

Όπως σημείωσε ο υφυπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, οι υπάρχοντες φόροι αποφέρουν έσοδα, ύψους 300 εκατ. ευρώ από τη φορολόγηση των ακαθάριστων κερδών των επιχειρήσεων gaming και 150 εκατ. ευρώ από τα έσοδα των κερδών των παικτών.

Τέλος, ο κ. Θεοχάρης διευκρίνισε ότι το τοπίο στα παίγνια τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει ριζικά γεγονός, που οφείλεται σε σημαντικό βαθμό στην τεχνολογία, αλλά και στην καθαυτή οργάνωση της λειτουργίας της αγοράς με ένα σύγχρονο πλαίσιο.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Gaming