Οικονομία

Θεσμοθετείται ειδικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για χειριστές κλαρκ


Ουσιαστική λύση δίνει το υπουργείο Ανάπτυξης σε ένα χρόνιο πρόβλημα των μεταποιητικών επιχειρήσεων, της εφοδιαστικής αλυσίδας, των βιομηχανιών και δη, σε μία ευρεία γκάμα επιχειρήσεων, σχετικά με τον χειρισμό των μικρών περονοφόρων οχημάτων (γνωστών ως κλαρκ), που χρησιμοποιούνται για τη μεταφορά, ανύψωση, φόρτωση εμπορευμάτων και άλλων σχετικών εργασιών.

Με απόφαση που υπέγραψε η υφυπουργός Ανάπτυξης 'Αννα Μάνη - Παπαδημητρίου και η οποία δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (46557/24-ΦΕΚ 3350/Β/12 Ιουνίου 2024), θεσμοθετείται ειδικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης για χειριστές μηχανημάτων έργου (Μ.Ε. - κλαρκ) με κινητήρες άνω των 10 KW και μέγιστη ανυψωτική ικανότητα έως 2.500 kgr της Ομάδας Β (έως 120 KW).

Το πρόγραμμα έχει ως κύριο σκοπό να ευθυγραμμίσει και να εναρμονίσει τις πρακτικές της Ελλάδας με τα ευρωπαϊκά πρότυπα.

Οι ενδιαφερόμενοι έχουν πλέον τη δυνατότητα να ασκήσουν τη σχετική επαγγελματική δραστηριότητα, υπό την προϋπόθεση ότι έχουν ολοκληρώσει το ειδικό πρόγραμμα επαγγελματικής κατάρτισης.

Το πρόγραμμα θα παρέχεται από αδειοδοτημένα κέντρα εκπαίδευσης και θα περιλαμβάνει θεωρητική κατάρτιση και πρακτική άσκηση.

Η διαδικασία είναι απλοποιημένη και δικαίωμα συμμετοχής έχουν όσοι έχουν συμπληρώσει το 18ο έτος της ηλικίας τους και είναι κάτοχοι άδειας οδήγησης τουλάχιστον Β΄ κατηγορίας.

Πρόκειται για μια ενεργεία με την οποία εκσυγχρονίζονται οι διαδικασίες ώστε να είναι σύμφωνες με αντίστοιχες της Ευρώπης, γεγονός που συμβάλλει στην ανάπτυξη και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής βιομηχανίας, της μεταποίησης και του κλάδου των μεταφορών.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα