ΕΥΖην

Τη φωνή του Banksy ισχυρίζεται ότι αποκαλύπτει το BBC σε νέα σειρά podcast


Μυστήριο καλύπτει την καριέρα του street artist Banksy, αλλά οι δημιουργοί σειράς podcast του BBC στο Radio 4 μπορεί να αποκάλυψαν κάτι για εκείνον: Τη φωνή του.

Η σειρά "Banksy Story" περιλαμβάνει ηχογράφηση του 2005 που έχει μεταδοθεί μόνο στις ΗΠΑ και η οποία, σύμφωνα με τους δημιουργούς του podcast, είναι «ανακάλυψη».

Το απόσπασμα προέρχεται από την ειδησεογραφική εκπομπή «All Things Considered» του ραδιοφωνικού σταθμού NPR (Εθνικό Δημόσιο Ραδιόφωνο) με έδρα την Ουάσινγκτον, η οποία μεταδόθηκε στις 24 Μαρτίου, λίγες μέρες αφότου ο καλλιτέχνης παρουσίασε έργα του στο Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης (Met).

«Υποθέτουμε ότι είσαι αυτός που λες, αλλά πώς μπορούμε να είμαστε σίγουροι;» ρωτά ο παρουσιαστής, στον οποίο το άτομο που ισχυρίζεται ότι είναι ο Banksy απαντά: «Ω, δεν έχετε καμία εγγύηση για αυτό».

Στη συζήτηση στο NPR, ο φερόμενος Banksy, σύμφωνα με τη Daily Mail, λέει ότι βλέπει τον εαυτό του ως «ζωγράφο και διακοσμητή» και ισχυρίζεται ότι του αρέσει να κολλάει τα έργα του στους τοίχους ιδρυμάτων, όπως το Λούβρο στο Παρίσι, επειδή «δεν θέλεις να κολλάς στον ίδιο τομέα εργασίας για όλη σου τη ζωή, έτσι;».

Στην ερώτηση πώς μπαίνει μέσα σε μουσεία και κρεμάει έργα του απαντά ότι διάβαζε βιβλία για τον Χάρι Χουντίνι, προσθέτοντας: «Όπως και εκείνος δεν θα μπω σε λεπτομέρειες, αλλά έχει μερικές καλές συμβουλές για να προσφέρει στους ανερχόμενους καλλιτέχνες θα έλεγα... ».

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν προσέχουν πραγματικά τα πράγματα… Για παράδειγμα, στο Met κρέμασαν έναν πίνακα του Ανρί Ματίς ανάποδα για 42 ημέρες. Πιστεύω ότι έμεινε έτσι μέχρι που κάποιος τούς είπε ότι ήταν λάθος», αναφέρει σε άλλο σημείο της συνέντευξης.

Στα πρώτα χρόνια του, ο Banksy ήταν ανώνυμος λόγω του φόβου ότι θα διωχθεί για τα γκράφιτι που δημιουργούσε. Τώρα, ζωγραφίζει κρυφά για να προστατεύσει τον αέρα του μυστηρίου και να μείνει μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα της Daily Mail.

Tα έργα του, μέσω των οποίων κάνει συχνά πολιτικές δηλώσεις, παρουσιάζονται σε όλον τον κόσμο και πωλούνται έναντι εκατομμυρίων σε δημοπρασίες.

Νέα έκθεση με έργα του Banksy εγκαινιάστηκε στη Γλασκώβη τον περασμένο μήνα, στη Γκαλερί Μοντέρνας Τέχνης της Γλασκώβης (GoMA). Eίναι η πρώτη έκθεση που εγκρίθηκε επίσημα από τον άγνωστο καλλιτέχνη της street art εδώ και πάνω από μία δεκαετία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις