ΕΥΖην

Το "Chuck 70" με τετράγωνη μύτη, από τον Rick Owens


Ο Rick Owens αρέσκεται να συστρέφει πολιτιστικά σημαίνοντα. Τελευταία επίδοσή του είναι η αναμόρφωση του θρυλικού Chuck 70, μεγαλώνοντας τη γλώσσα του αθλητικού υποδήματος και εμφανίζοντάς το με τετράγωνη μύτη.

Παρουσίασε το αποτέλεσμα – ακούει στο όνομα TURBODRK chuck 70 – στο show Φθινόπωρο 2021 στο Lido της Βενετίας, και ήταν το πρώτο σχέδιό του για την DRKSHDW, τη συνεργασία του με την Converse.

«Όταν έρχεται στον νου μου η Converse, σκέφτομαι τα μαυρόασπρα Chuck Taylor και τη γενιά του πανκ» λέει ο Owens. «Αυτά πάντα ήταν εμβληματικά θεμέλια της αισθητικής μου. Φορώντας Chuck Taylor, συμφωνείς με μια γενιά που ήταν πειραματική. Υπάρχει μια δυναμική αυτοπεποίθησης στην υποκουλτούρα» προσθέτει.
 
Η αισθητική σύνδεση των από καραβόπανο μαύρων και άσπρων αθλητικών υποδημάτων της Converse με το λιτό σύμπαν μοντερνιστικού μινιμαλισμού του Rick Owens είναι αυτό που οδήγησε τον σχεδιαστή στα DRKSHDW SS14 RAMONES, μια ανατρεπτική ερμηνεία του Chuck Taylor All Star.

«Όταν βλέπω κάτι το οποίο είναι ευρέως διαδομένο, νιώθω σα να θέλω να το παραμορφώσω. Δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό. Ίσως είναι ένα είδος εφηβικής λύσσας. Αλλ' αυτό είναι μια από τις μεγαλύτερες γοητείες του Chuck Taylor All Star».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα