Διεθνή

Το διαζύγιο πιέζει και πολιτικά τη Μελόνι


Η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι, την ώρα που η βουλή της Ρώμης αρχίζει να εξετάζει τον κρατικό προϋπολογισμό του 2024 και η Ιταλία αυξάνει τα  μέτρα ασφαλείας σε όλες τις περιφέρειές της, αναγκάζεται να ασχοληθεί με προσωπικά, οικογενειακά της θέματα.

Με ανάρτησή της στο Instagram σήμερα το πρωί ανακοίνωσε ότι, μετά από δέκα χρόνια δεσμού, χωρίζει από τον σύντροφό της, τον 42χρονο Αντρέα Τζαμπρούνο. «Οι δρόμοι  μας έχουν χωρίσει εδώ και πολύ καιρό,  τώρα ήρθε η ώρα της επίσημης διαπίστωσης», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

Aποκαλύψεις από το εργασιακό περιβάλλον του Τζαμπρούνο

Σχολιαστές στην Ρώμη υπογραμμίζουν ότι κύρια αιτία της εξέλιξης αυτής ήταν μεταξύ άλλων οι αποκαλύψεις σατιρικής εκπομπής του τηλεοπτικού ομίλου της οικογένειας Μπερλουσκόνι, στον οποίο εργάζεται ο Τζαμπρούνο. Σε απόσπασμα εκπομπής την οποία και παρουσιάζει, που όμως  δεν μεταδόθηκε στον αέρα, ακούγεται ο πρώην σύντροφος της Μελόνι να απευθύνεται σε συνάδελφό του και να την ρωτάει αν είναι δεσμευμένη, ενώ προσθέτει: «γιατί δεν σε συνάντησα νωρίτερα;». Σε δεύτερο ηχητικό απόσπασμα ο Τζαμπρούνο συμπληρώνει ότι «για να ενταχθεί κανείς στην ομάδα εργασίας του, πρέπει να κάνει σεξ» και πως ο ίδιος συνηθίζει να συμμετέχει σε σεξουαλικές πράξεις με περισσότερα από δύο άτομα.

Η εφημερίδα La Repubblica, γράφει ότι οι αποκαλύψεις αυτές, προκάλεσαν εντονότατη ανησυχία στο  κυβερνητικό μέγαρο της Ρώμης, Παλάτσο Κίτζι. Με την σημερινή της ανάρτηση η Μελόνι θέλησε ενδεχομένως να προλάβει και την μετάδοση τυχόν άλλων αποσπασμάτων της εκπομπής.

«Όλοι όσοι πίστεψαν ότι θα με αποδυναμώσουν, χτυπώντας με σε προσωπικές μου υποθέσεις πρέπει να γνωρίζουν ότι όσο και αν μία σταγόνα νερό μπορεί να ελπίζει ότι θα  διαβρώσει την πέτρα, η πέτρα παραμένει πέτρα και η σταγόνα δεν είναι τίποτε άλλο, παρά νερό», έγραψε χαρακτηριστικά η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Το μήνυμα που επιδιώκει να περάσει είναι ότι οι ιδιωτικές της υποθέσεις δεν πρόκειται να έχουν επιπτώσεις στο κυβερνητικό της έργο. Παράλληλα, η Τζόρτζια Μελόνι επέμεινε ότι θα προστατέψει την σχέση της και εκείνη του Τζαμπρούνο με την κόρη τους Τζινέβρα, η οποία είναι μόλις επτά ετών. Σύμφωνα με δηλώσεις άλλωστε που έχει κάνει επανειλημμένα, όταν ήταν η ίδια μικρή υπέφερε αφάνταστα από την παντελή απουσία του πατέρα της.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα