Πολιτική

Το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια στο επίκεντρο του υπουργικού συμβουλίου


Το νομοσχέδιο ια το γάμο και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, θαβρεθεί στο επίκεντρο του σημερινού υπουργικού συμβουλίου, το οποίο συνεδριάζει στις 12:00 το μεσημέρι υπό την προεδρία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη.

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται η εισαγωγική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, ο οποίος κατά το πρόσφατο παρελθόν έχει επισημάνει πως «αυτό που θέλουμε να κάνουμε με το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα ζευγάρια είναι να διευθετήσουμε ένα ζήτημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και ισότητας. Να αναγνωρίσουμε νομικά μια πραγματικότητα που υφίσταται και στη χώρα μας. Προσεγγίζουμε το θέμα από τη σκοπιά της δικαιοσύνης και της αντιμετώπισης αδικιών και ανισοτήτων με γνώμονα το συμφέρον των παιδιών. Δεν καινοτομούμε, αλλά θέλουμε να εφαρμόσουμε αυτό που ήδη συμβαίνει σε 20 χώρες της Ευρώπης και 36 του κόσμου».

Στο υπουργικό επίσης θα συζητηθεί το υπό κατάρτιση νομοσχέδιο, για επιτάχυνση της απονομής Δικαιοσύνης.

Τα θέματα της συνεδρίασης είναι τα εξής:

  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Επικρατείας 'Ακη Σκέρτσο του νομοσχεδίου για την ισότητα στον πολιτικό γάμο,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης Γιώργο Φλωρίδη και τον Υφυπουργό Γιάννη Μπούγα του νομοσχεδίου για τον δικαστικό χάρτη,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Εξωτερικών Γιώργο Γεραπετρίτη και τον Υφυπουργό Γιώργο Κώτσηρα του Στρατηγικού Σχεδίου για τον Απόδημο Ελληνισμό,
  • Παρουσίαση από τον Υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρη Παπαστεργίου του νομοσχεδίου για τα μέτρα εφαρμογής του Κανονισμού (ΕΕ) 2022/2065 σχετικά με την ενιαία αγορά ψηφιακών υπηρεσιών.
Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα