Πολιτική

Το βλέμμα στον Άρειο Πάγο – Αποφασίζει για το κόμμα Κασιδιάρη


Τα βλέμματα του πολιτικού κόσμου είναι στραμμένα στον Άρειο Πάγο, καθώς σήμερα το βράδυ το Α1 Πολιτικό Τμήμα θα αποφανθεί για τη συμμετοχή ή όχι του κόμματος Κασιδιάρη στις επικείμενες εκλογές, αλλά και άλλων πολιτικών σχηματισμών με ακροδεξιά ταυτότητα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στα δεξιά της έχει αναμφίβολα η Νέα Δημοκρατία, καθώς γνωρίζει ότι ενδεχόμενος οριστικός αποκλεισμός κυρίως του κόμματος Κασιδιάρη «Έλληνες», αλλά των υπολοίπων κομμάτων, θα καταστήσει διαθέσιμη γι’ αυτή τη συγκεκριμένη εκλογική δεξαμενή. Με εξαίρεση την «Ελληνική Λύση» του Κυριάκου Βελόπουλου, που και αυτή διέρχεται περίοδο αναταράξεων, δεν υπάρχει πλέον ισχυρός πόλος έλξης των ακραίων υπερδεξιών και αντισυστημικών  ψηφοφόρων. Γεγονός που αναμφίβολα εξυπηρετεί τα σχέδια της ΝΔ , που θέλει να περιορίσει τις απώλειες προς τα δεξιά της.

Η Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΠΑΣΟΚ έχουν ήδη υποβάλλει υπομνήματα κατά της συμμετοχής του κόμματος Έλληνες» στις επικείμενες εκλογές.

Ηδη, οι Αρεοπαγίτες του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, από τον πρώτο έλεγχο που πραγματοποίησαν για τη νομιμότητα των σημάτων και τις επωνυμίες των κόμματων, έθεσαν εκτός των βουλευτικών εκλογών το κόμμα "Πατριωτική Ένωση" των Μπογδάνου-Εμφιετζόγλου και το "Πατρίδα" της Αφροδίτης Λατινοπούλου.

Ακόμα τέθηκε εκτός εκλογών το κόμμα του Νίκου Νικολόπουλου "Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες" καθώς δεν κατέθεσε στην πλατφόρμα

του Υπουργείο Εσωτερικών τα αναγκαία, προβλεπόμενα από την εκλογική νομοθεσία, έγγραφα.
Όλα τα παραπάνω κόμματα μικρού βεληνεκούς που φαίνεται πως αποκλείονται από τις εκλογές, αφήνουν αιχμές κατά της κυβέρνησης ότι «μεθοδεύει» τις συγκεκριμένες εξελίξεις.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα