Οικονομία

Το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι φορολογούμενοι – Τι προσδοκά το ΥΠΟΙΚ από τα φοροέσοδα


Ιδιαίτερα… επιβαρυντικές είναι για τους φορολογούμενους οι επόμενες εβδομάδες του Αυγούστου, καθώς θα κληθούν να καταβάλουν μια σειρά από φόρους και λοιπές υποχρεώσεις προς την εφορία. 

Ταυτόχρονα, όμως, το υπουργείο Οικονομικών «ποντάρει» στην αθρόα προσέλευση των φορολογουμένων και πληρωμή των φόρων, καθότι επιδιώκει την περαιτέρω ενίσχυση των κρατικών ταμείων και την διεύρυνση του δημοσιονομικού χώρου-με τη στήριξη των εσόδων-προκειμένου να αποδώσει νέα μέτρα στήριξης.

Εως το τέλος του τρέχοντος μηνός, φορολογούμενοι θα πρέπει να πληρώσουν τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, όπως επίσης και την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ. Παράλληλα ελεύθεροι επαγγελματίες και επιχειρήσεις πρέπει έως το τέλος Αυγούστου να καταβάλουν τη δεύτερη δόση της επιστρεπτέας προκαταβολής ή μαζί τις δύο πρώτες δόσεις (ισχύει για τις επιχειρήσεις που πήραν παράταση έως το τέλος του μηνός).

Τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, όπως σημείωσε και ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας τα φοροέσοδα πήγα πρίμα και σε συνδυασμό με την εξαιρετική πορεία του τουρισμού, δημιούργησαν πρόσθετο δημοσιονομικό χώρο.  Το ΥΠΟΙΚ ευελπιστεί ότι η καλή πορεία των φοροεσόδων θα συνεχιστεί και τον τρέχοντα μήνα, έτσι ώστε ο πρόσθετος δημοσιονομικός χώρος να διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και το πακέτο μέτρων στήριξης, το οποίο θα ανακοινωθεί τον Σεπτέμβριο, να είναι διευρυμένο. 
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα