Τράπεζες

Τρ. Πειραιώς: Ο λόγος στον πρωθυπουργό για το πακέτο του ΤΧΣ


Την Τετάρτη η απόφαση για το ποσοστό που θα διατεθεί στο placement

 Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει τον “τελευταίο λόγο” όσον αφορά το πακέτο μετοχών της Τρ.Πειραιώς που θα διαθέσει το ΤΧΣ στο επικείμενο placement.
  Η απόφαση θα ληφθεί πιθανότατα την Τετάρτη στο Μαξίμου, σε σύσκεψη του πρωθυπουργού με στενούς συνεργάτες και τα μέλη του οικονομικού επιτελείου του. Στη σύσκεψη θα ακουστούν τα επιχειρήματα των συμβούλων χρηματοοικονομικών οίκων που εισηγούνται πώληση ολόκληρου του πακέτου, επισημαίνοντας ότι η ευνοϊκή συγκυρία στις αγορές και η μεγάλη ζήτηση που εκδηλώνεται διασφαλίζουν επιτυχή έκβαση του εγχειρήματος και επίτευξη υψηλού τιμήματος ανά μετοχή.

Διαφορετική άποψη διατυπώνουν συνεργάτες-σύμβουλοι του πρωθυπουργοί και ορισμένοι οικονομικοί υπουργοί. Στη σύσκεψη θα υποστηρίξουν ότι αν και είναι εξασφαλισμένη η επιτυχία του εγχειρήματος και μπορεί το τίμημα να είναι υψηλό, πολιτικά – και όχι με οικονομικούς όρους – είναι προτιμότερο να κρατήσει το ΤΧΣ ένα ποσοστό της τάξεως του 5% με 7%. Θα μπορέσει άνετα να το διαθέσει αργότερα, ¨πουλώντας” επικοινωνιακά άλλη μία “μεταρρυθμιστική” κίνηση “πλήρους αποκρατικοποίησης”, όταν η αγορά και η οικονομία θα χρειάζονται κάποιον θετικό καταλύτη βελτίωσης κλίματος.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός έκλινε αρχικά υπέρ της διάθεσης ολόκληρου του πακέτου (27%). Εκτοτε πολλά έχουν αλλάξει και μπορεί να σταθμίσει αλλιώς τα δεδομένα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα