Επιχειρήσεις

Trade Estates: Εμπορικά πάρκα σε πόλεις - Εισαγωγή στο ΧΑ, διανομή μερίσματος


Επενδυτικό πλάνο ύψους άνω των 200  εκατ.ευρώ έως το 2027, που προβλέπει ανάπτυξη retail parks σε 20 πόλεις ανά την Ελλάδα, έχει έτοιμο η Trade Estate ΑΕΕΑΡ, η οποία οδεύει ολοταχώς προς το Χρηματιστήριο.

Όπως έκανε χθες γνωστό ο πρόεδρος της εταιρείας Βασίλης Φουρλής, κατά τη διάρκεια ενημερωτικής συνάντησης με δημοσιογράφους, η Δημόσια Προσφορά για την εισαγωγή του συνόλου των μετοχών της Τrade Estate στο Χρηματιστήριο Αθηνών θα γίνει από την 1η έως 3 Νοεμβρίου 2023.  

Παράλληλα έγινε γνωστό ότι η εταιρεία θα προχωρεί στη διανομή μερίσματος δύο φορές το χρόνο, μέσω και προμερίσματος τον Ιούλιο. Βασικός στόχος είναι επίσης να επιτευχθεί μεγάλη διασπορά, μέσω της εισαγωγής στο ΧΑ γεγονός που όπως επισημάνθηκε φέρνει «επενδυτική υγεία».

Στην παρουσίαση που συμμετείχε και ο οικονομικός διευθυντής του ομίλου Φουρλή Γιώργος Αλεβίζος, επισημάνθηκε ότι το επενδυτικό πλάνο της Trade Estates ΑΕΕΑΠ για την επόμενη τετραετία, ύψους έως 292 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει την απόκτηση και δημιουργία νέων εμπορικών πάρκων στην Ελλάδα, με ναυαρχίδα το εμπορικό πάρκο στο «The Ellinikon» (στο πλαίσιο της μεγαλύτερης αστικής ανάπλασης στην Ευρώπη που είναι σε πλήρη εξέλιξη από την Lamda Development), καθώς και τη δημιουργία νέων, σύγχρονων κέντρων Logistics. Σύμφωνα με το αναπτυξιακό πλάνο της εταιρείας, το 2027 αναμένεται να διαθέτει συνολικά 18 εμπορικά ακίνητα.

Όπως επισημάνθηκε οι προβλέψιμες ταμειακές ροές της εταιρείας προκύπτουν από τα υψηλά επίπεδα πληρότητας, την ισχυρή μισθωτική βάση και τις μακροπρόθεσμες μισθώσεις, οι οποίες είναι προσαρμοσμένες στον πληθωρισμό.  Η διοίκηση έδωσε έμφαση και στην απόκτηση του Smart Park, επισημαίνοντας ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας εντός του Δεκεμβρίου του 2023 προστίθεται στο χαρτοφυλάκιο της Trade Estates με 100% πληρότητα και με εξαιρετική απόδοση στην επισκεψιμότητα. (Το πρώτο εξάμηνο η επισκεψιμότητά του αυξάνεται κατά 18% στα 6,1 εκατομμύρια επισκέψεις).

Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος της Trade Estates ΑΕΕΑΠ Δημήτρης Παπούλης, παρουσιάζοντας αναλυτικά την στρατηγική και το επενδυτικό πλάνο της εταιρείας η Trade Estates είναι η μοναδική εταιρεία επενδύσεων ακίνητης περιουσίας στη χώρα μας, η οποία εξειδικεύεται σε επενδύσεις που αφορούν στην ανάπτυξη και διαχείριση εμπορικών πάρκων και Omni-Channel κέντρων Logistics, τα οποία εξυπηρετούν τόσο φυσικές όσο και διαδικτυακές πωλήσεις.

Το υψηλής ποιότητας και υψηλών αποδόσεων υπό διαχείριση χαρτοφυλάκιο ακινήτων της εταιρείας, τόνισε, περιλαμβάνει συνολικά 12 ακίνητα (δέκα στην Ελλάδα, ένα στην Κύπρο και ένα στην Βουλγαρία) καθώς και ένα ακίνητο υπό ανάπτυξη στην Πάτρα.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα