Τράπεζες

Τράπεζα Πειραιώς: Νέο χρηματοδοτικό εργαλείο για ξενοδοχειακές επιχειρήσεις


H Tράπεζα Πειραιώς, στηρίζοντας διαχρονικά τον τουριστικό κλάδο, διαθέτει αποκλειστικά για τις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις το νέο χρηματοδοτικό εργαλείο «Πειραιώς Hotel Financing», υποστηρίζοντας τις προσπάθειες εκσυγχρονισμού και ενίσχυσης της βιωσιμότητάς τους, με εξειδικευμένες λύσεις. 

To «Πειραιώς Hotel Financing» περιλαμβάνει:

  • Πράσινα Συγχρηματοδοτούμενα Δάνεια, σε συνεργασία με την Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα: δίνεται η δυνατότητα χρηματοδότησης πράσινων επενδύσεων, ενεργειακής αναβάθμισης και μείωσης της κατανάλωσης ενέργειας, με άτοκη χρηματοδότηση για το 40% του δανείου, σε συνδυασμό με προνομιακούς όρους και διετή επιδότηση επιτοκίου για το υπόλοιπο μέρος. 
  • Εξοικονομώ – Επιχειρώ: δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής της ξενοδοχειακής επιχείρησης σε προγράμματα επενδυτικών ενισχύσεων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, ειδικά για δαπάνες ενεργειακής απόδοσης. 

Βασικοί πυλώνες των δράσεων του προγράμματος είναι η ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής με παρεμβάσεις, μεταξύ άλλων, στο κτιριακό κέλυφος, την αναβάθμιση εσωτερικών ηλεκτρικών εγκαταστάσεων, την αναβάθμιση συστημάτων ψύξης/θέρμανσης, την αναβάθμιση ή και ένταξη νέων υλικών και εξοπλισμού για τη μείωση των απωλειών ενέργειας, την αναβάθμιση εξοπλισμού φωτισμού και την εγκατάσταση και πιστοποίηση συστημάτων διαχείρισης ενέργειας και διατάξεων αυτοματισμού.

Κεφάλαιο Κίνησης: Η Τράπεζα Πειραιώς καλύπτει τις ανάγκες της επιχείρησης για την  επανεκκίνηση της νέας τουριστικής περιόδου με  Κεφάλαιο Κίνησης, το οποίο παρέχεται  με προνομιακή τιμολόγηση. Η Τράπεζα διευρύνει την γκάμα των προϊόντων και υπηρεσιών που διαθέτει για τις επιχειρήσεις του τουρισμού, αναγνωρίζοντας τη σημασία που έχει ο κλάδος ως μοχλός βιώσιμης ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα