Εντυπωσιακή μεταστροφή κλίματος σημειώνεται στις αγορές, μετά την απόφαση Τραμπ να παγώσει για τρεις μήνες τους νέους δασμούς για όλες τις χώρες πλήν Κίνας - την οποία "τιμωρεί" με πρόσθετη δασμολογική επιβάρυνση.
Τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια πήραν σήμερα τη σκυτάλη και συνεχίζουν το ράλι που ξεκίνησε χθες στη Wall Street μετά τη γνωστοποίηση των αποφάσεων του Αμερικανού προέδρου. Μεσολάβησαν ενδιάμεσα οι ασιατικές αγορές, που σημείωσαν επίσης εντυπωσιακά κέρδη.
Το κλίμα ευφορίας και υψηλών προσδοκιών θα μεταδοθεί ασφαλώς και στο ΧΑ, όπου αναμένεται εκρηκτική αντίδραση, μετά τις χθεσινές μεγάλες απώλειες.
Προς το παρόν ο δείκτης DAX στην Φρανκφούρτη πραγματοποιεί άλμα +7,55%, ο γαλλικός CAC-40 ενισχύεται κατά 6,90%, ενώ ο FT-100 στο Λονδίνο κερδίζει 5,35% και ο SMI της Ζυρίχης κινείται στο +6,20%.
Αναλυτές εκτιμούν ότι η ανάκαμψη θα συνεχιστεί - ώσπου μία νέα αναπάντεχη κίνηση του Τραμπ να χαλάσει το κλίμα...