Ελλάδα

Τσίπρας: Να ανασταλούν με ΠΝΠ όλοι οι πλειστηριασμοί α΄κατοικίας


Εντονη πολιτική αντιπαράθεση και σφοδρές επικρίσεις προς την κυβέρνηση προκαλεί το θέμα των πλειστηριασμών, που επανήλθε στο προσκήνιο μετά τη σχετική απόφαση του Αρείου Πάγου.

Στο θέμα παρενέβη με σημερινές δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, που ζήτησε από τον πρωθυπουργό να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ).

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης υποσχέθηκε ότι «πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες».
Τόνισε επίσης ότι «η ελληνική κοινωνία απειλείται από γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Με την κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τον πτωχευτικό νόμο, με τον αποτυχημένο εξωδικαστικό και το σχέδιο "Ηρακλής", η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη για χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες»,

Υπογραμμίζει, τέλος, ότι «η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες».

Η πλήρης δήλωση του κ. Τσίπρα:

«Η ελληνική κοινωνία απειλείται από γενικευμένο κύμα εκατοντάδων χιλιάδων πλειστηριασμών, εξαιτίας των επιλογών της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Με την κατάργηση κάθε προστασίας της πρώτης κατοικίας, με τον πτωχευτικό νόμο, με τον αποτυχημένο εξωδικαστικό και το σχέδιο "Ηρακλής", η κυβέρνηση έχει δημιουργήσει μια οριακή συνθήκη για χιλιάδες νοικοκυριά και επαγγελματίες.

Η πρόσφατη απόφαση της ολομέλειας του Αρείου Πάγου, ως φαίνεται, αίρει ακόμα και την ελάχιστη δυνατότητα προστασίας των δανειοληπτών να ανακόπτουν πλειστηριασμούς που διενεργούνται από servicers.

Την ίδια ώρα, με την έκρηξη των επιτοκίων, ακόμα και οι μέχρι σήμερα ενήμεροι δανειολήπτες κινδυνεύουν άμεσα με πλειστηριασμούς.

Βρισκόμαστε μπροστά σε ένα οργανωμένο σχέδιο, με στόχο τη μεγαλύτερη αναδιανομή πλούτου που έχει ποτέ συμβεί από τα λαϊκά και μεσαία στρώματα, προς τα funds του εξωτερικού και τις τράπεζες.

Αυτή η εξέλιξη δεν μπορεί να γίνει ανεκτή.

Καλώ τον κ. Μητσοτάκη άμεσα, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, να αναστείλει κάθε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας, επαγγελματικής στέγης και αγροτικής γης μέχρι τις εκλογές.

Και δεσμεύομαι ότι η πρώτη νομοθετική πράξη της επόμενης προοδευτικής κυβέρνησης θα είναι η προστασία της πρώτης κατοικίας και η δυνατότητα ρύθμισης των χρεών για όλους τους πολίτες».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα