Αγορές

«Τσουχτερό» επιτόκιο 4,44% στην επανέκδοση του 10ετούς ομολόγου


«Τσουχτερό» ήταν το επιτόκιο που διαμορφώθηκε στην επανέκδοση του 10ετους ομολόγου από το οποίο το ελληνικό δημόσιο ήθελε να αντλήσει 200 εκατομμύρια. Η απόδοση του ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,44% από 3,67% που ήταν στην προηγούμενη δημοπρασία, τον Ιούλιο.

Η μεγάλη αυτή αύξηση δεν προκαλεί έκπληξη, καθώς οι αποδόσεις των ελληνικών κρατικών χρεογράφων συνεχίζουν την πορεία προς τα πάνω τους τελευταίους μήνες, ακολουθώντας την τάση που επικρατεί στην αγορά ομολόγων.

Σ’ ό,τι αφορά στο επενδυτικό ενδιαφέρον που καταγράφηκε στη δημοπρασία, ήταν σημαντικό και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι οι προσφορές που κατατέθηκαν από τους επενδυτές ήταν πενταπλάσιες από τον ορισθέντα στόχο (άντληση 200 εκατ.ευρώ), φθάνοντας τα 1,026 δισ. ευρώ.

 Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο ομόλογο διαπραγματεύεται περίπου με την απόδοση αυτή και στη δευτερογενή αγορά, διατηρώντας ένα περιθώριο της τάξεως του 2,5% έναντι του αντίστοιχου γερμανικού ομολόγου. Υπενθυμίζεται ότι το κουπόνι του ομολόγου όταν εκδόθηκε, αρχικώς τον Ιανουάριο του 2022, ήταν στο 1,75%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα