Τράπεζες

UBS: "Χτύπημα" 17 δις δολαρίων από την εξαγορά της Credit Suisse


Περί τα 17 δισ. δολάριοα κοστολογεί η UBS το οικονομικό πλήγμα λόγω της απόκτησης της Credit Suisse, σημειώνοντας πως είχε λιγότερες από τέσσερις ημέρες ελέγχου λόγω της κατεπείγουσας κατάστασης.

Ειδικότερα, νέα κατάθεση στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ έδωσε η ελβετική τράπεζα, ανακοινώντας ζημία περίπου 13 δισ. δολαρίων σε προσαρμογές της εύλογης αξίας των περιουσιακών στοιχείων και των υποχρεώσεων της νέας οντότητας, μαζί με ένα πιθανό πλήγμα 4 δισ. δολαρίων από δικαστικές και ρυθμιστικές δαπάνες.

Η UBS θεωρεί πως μπορεί  ισοσκελίσει τα παραπάνω με την καταγραφή εφάπαξ κέρδους 34,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τη λεγόμενη "αρνητική υπεραξία", η οποία σχετίζεται με την εξαγορά περιουσιακών στοιχείων σε πολύ μικρότερο κόστος από την αληθινή τους αξία.

Σύμφωνα με το CNBC, η UBS ανέφερε ότι το σύντομο χρονικό πλαίσιο υπό το οποίο αναγκάστηκε να διεξάγει τη δέουσα επιμέλεια ενδέχεται να επηρέασε την ικανότητά της να "αξιολογήσει πλήρως τα περιουσιακά στοιχεία και τις υποχρεώσεις της Credit Suisse" πριν από την εξαγορά.

Αξίζει να αναφερθεί πως η εν λόγω κατάθεση δείχνει ότι η Επιτροπή Στρατηγικής της UBS άρχισε να αξιολογεί την Credit Suisse τον Οκτώβριο του 2022. 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα