Οικονομία

Βαθιά κρίση: Σε ένα μήνα 500.000 περισσότεροι οφειλέτες στην εφορία!


Η αδυναμία εκατοντάδων χιλιάδων φορολογουμένων να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους προς το δημόσιο μέσα στη βαθιά οικονομική κρίση, που μαστίζει τη χώρα, εκφράζεται από την αύξηση κατά 500.000 των οφειλετών σε ένα μόνο μήνα!

Συγκεκριμένα, κατά 500.000 αυξήθηκε ο αριθμός των οφειλετών στην εφορία τον Οκτώβριο φτάνοντας τα 4,3 εκατ. από 3,8 εκατ. που ήταν το Σεπτέμβριο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΑΑΔΕ, τον Οκτώβριο οι απλήρωτοι φόροι έφτασαν στα 670 εκατ. ευρώ ενώ στο 10μηνο του έτους ανήλθαν σε 4,26 δισ. ευρώ. Αν στο ποσό αυτό προστεθούν και οι οφειλές των προηγούμενων ετών το συνολικό ποσό ξεπερνά τα 106 δισ. ευρώ,  με 23 δισ. ευρώ να χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης. 

Αυξημένος παρουσιάζεται τον Οκτώβριο και ο αριθμός των οφειλετών στους οποίους έχουν ληφθεί αναγκαστικά μέτρα είσπραξης καθώς ανέβηκε σε 1,78 εκατ. από 1,72 το Σεπτέμβριο. Όσον αφορά τον αριθμό των φορολογουμένων οι οποίοι βρίσκονται υπό αναγκαστικά μέτρα είσπραξης, διαμορφώνεται σε 1,29 εκατ. από 1,28 εκατ. το Σεπτέμβριο.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης