Αγορές

Βήματα ανάκαμψης στο χρηματιστήριο


Συνεχίζεται με αργά βήματα η ανοδική πορεία του ΧΑ και ο ΓΔ βρίσκεται πλέον στις υπώρειες των 900 μονάδων, πολιορκώντας το οχυρό που αποτελεί  σημείο ισχυρής αντίστασης στο δρόμο της ανάκαμψης προς τα υψηλά έτους. Μικρά κέρδη καταγράφουν αυτή την ώρα οι βασικοί δείκτες, που ξεκίνησαν σήμερα από το κόκκινο και κινούμενοι ανοδικά σημείωσαν υψηλά ημέρας μετά από μία ώρα συναλλαγών.

Ανοδική κατεύθυνση παίρνει πάλι το χρηματιστήριο, συνεχίζοντας την αργή, βασανιστική πορεία προς τις 900 μονάδες, που αποτελούν πλέον σημείο ισχυρής αντίστασης και ψυχολογικό όριο για την αγορά. Με διακυμάνσεις μικρού εύρους κινούνται οι βασικοί δείκτες, ενώ η συναλλακτική κίνηση είναι εξαιρετικά υποτονική και ο τζίρος χαμηλός.

Ανάλογη εικόνα στα  μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια, που ξεκίνησαν σήμερα με μικρές απώλειες και τώρα βρίσκονται οριακά σε θετικό έδαφος.  Προβληματισμός επικρατεί για τις επόμενες κινήσεις της ΕΚΤ, την προοπτική ανόδου των επιτοκίων και της εξέλιξη της ενεργειακής κρίσης. Σχεδόν αμετάβλητες σήμερα οι τιμές/αποδόσεις των ευρωπαϊκών ομολόγων, καθώς και οι τιμές πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Στο ΧΑ, όπου ο τζίρος αυξήθηκε χθες, αρνητική ένδειξη αποτελεί η εκ νέου συρρίκνωση του όγκου συναλλαγών. Σε τρεις ώρες συνεδρίασης έχουν αλλάξει χέρια μετοχές αξίας μόλις 15 εκατ. ευρώ.

 

Μετοχές και δείκτες

Χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές εκτιμούν ότι το ελληνικό χρηματιστήριο παραμένει σε φάση συσσώρευσης και ο ΓΔ θα συνεχίσει να κινείται μεταξύ 887-903 μονάδων.

Σήμερα ο Γενικός Δείκτης  πήγε από τις 890,47 μονάδες (-0,09) ,μέχρι τις 895,13 (+0,43%). Αυτή την ώρα βρίσκεται στις 894,9 με κέρδη 0,40%.

Ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης κερδίζει 0,45% στις 2.164,8 μονάδες. Ανοδο 0,40% σημειώνει ο δείκτης των Mid Caps.

Ο τραπεζικός δείκτης σημείωσε αρχικά -0,36% και τώρα έχει γυρίσει ανοδικά, καταγράφοντας κέρδη περίπου 0,65%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Διαβάστε επίσης