Διεθνή

Βρετανία: Έρευνα της αστυνομίας εναντίον του αρχηγού των Εργατικών για πιθανή παραβίαση των κανόνων lockdown


Η βρετανική αστυνομία ανακοίνωσε σήμερα ότι ξεκινά έρευνα εναντίον του Κιρ Στάρμερ για μια πιθανή παραβίαση των κανόνων για την Covid-19 σε μια συνάθροιση το 2021 στην οποία συμμετείχε ο αρχηγός των αντιπολιτευόμενων Εργατικών, υπό το φως «σημαντικών νέων πληροφοριών» που έλαβε.

Ο Στάρμερ, ο οποίος προηγουμένως είχε διατελέσει ανώτατος εισαγγελέας της χώρας, πρωτοστάτησε στις εκκλήσεις για παραίτηση του πρωθυπουργού Μπόρις Τζόνσον και του υπουργού Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ αφότου και οι δύο τιμωρήθηκαν με πρόστιμα για ένα πάρτι γενεθλίων που έγινε για τον Τζόνσον από το προσωπικό στο γραφείο του στην Ντάουνινγκ Στριτ τον Ιούνιο του 2020.

Μια εσωτερική έκθεση διαπίστωσε ότι το προσωπικό της Ντάουνινγκ Στριτ έκανε μια σειρά από πάρτι κατά τη διάρκεια των περιορισμών που είχαν επιβληθεί λόγω της Covid, εξοργίζοντας τους πολίτες και πλήττοντας την εμπιστοσύνη στο πολιτικό σύστημα της χώρας.

Στον Βρετανό πρωθυπουργό ενδέχεται να επιβληθούν περισσότερα πρόστιμα για άλλες συναθροίσεις που βρίσκονται υπό διερεύνηση από την αστυνομία του Λονδίνου.

Ο Στάρμερ αντιμετώπισε επίσης αυξημένο έλεγχο μετά από εικόνες τον Απρίλιο του 2021 που τον εμφάνιζαν να πίνει ένα μπουκάλι μπύρα με συναδέλφους σε κλειστό χώρο κατά τη διάρκεια μιας επίσκεψης στη βορειοανατολική Αγγλία.

Το τοπικό αστυνομικό τμήμα του Ντάραμ είχε δηλώσει προηγουμένως ότι είχε αποφανθεί ότι δεν είχε διαπιστωθεί κάποια παράβαση, αλλά σήμερα ανέφερε ότι «μετά τη λήψη σημαντικών νέων πληροφοριών που συγκεντρώθηκαν τις τελευταίες ημέρες» ξεκίνησε έρευνα.

Ένας εκπρόσωπος του Εργατικού Κόμματος δήλωσε ότι «είναι προφανώς πρόθυμοι να απαντήσουν σε οποιεσδήποτε ερωτήσεις».

«Παραμένουμε ξεκάθαροι ότι δεν παραβιάστηκε κανένας κανόνας», είπε ο εκπρόσωπος.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Ετικέτες lockdown