Οικονομία

Βρετανία: Σε υψηλό 49 ετών η ανάπτυξη του 2022


Την πεποίθηση πως το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να εργαστεί σε ένα προκλητικό σκηνικό αυξανόμενου πληθωρισμού, δήλωσε την Τετάρτη ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Ρ. Σούνακ, σε ομιλία του στο βρετανικό κοινοβούλιο για τον προϋπολογισμό.

Ο ίδιος τόνισε ότι η οικονομική ανάπτυξη στη χώρα θα ανέλθει στο 6% το 2022 που θα είναι η μεγαλύτερη από το 1973, σε αντίθεση με την προηγούμενη πρόβλεψη που έκανε λόγο για 4%.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία του βρετανικού Γραφείου Προϋπολογισμού, ο πληθωρισμός αναμένεται κατά μέσο όρο 4% το 2022.

Εν συνεχεία, δήλωσε: «Ο σημερινός προϋπολογισμός προσφέρει μια ισχυρότερη οικονομία για τον βρετανικό λαό -- ισχυρότερη ανάπτυξη, με το Ηνωμένο Βασίλειο να ανακάμπτει ταχύτερα από τους μεγάλους ανταγωνιστές μας, ισχυρότερα δημόσια οικονομικά, με το χρέος μας υπό έλεγχο, ισχυρότερη απασχόληση, με λιγότερους άνεργους και περισσότερους ανθρώπους σε εργασία».

Επίσης είπε στο υπουργικό συμβούλιο ότι τα μέτρα του στοχεύουν στην «προώθηση υψηλών δεξιοτήτων, υψηλής παραγωγικότητας και υψηλότερων μισθών» και θα «ανεβάσουν επίπεδο» τις σκληρά πληγείσες περιοχές της χώρας.

Το πραγματικό ποσοστό ανάπτυξης για φέτος θα μπορούσε να είναι ακόμη υψηλότερο, δεδομένου ότι η ανεξάρτητη υπηρεσία δημοσιονομικής ευθύνης (OBR), είπε ότι της ζητήθηκε να οριστικοποιήσει την πρόβλεψή της για την οικονομία πριν οι μεγάλες ανοδικές αναθεωρήσεις τροφοδοτηθούν στα επίσημα στοιχεία του ΑΕΠ. Η Τράπεζα της Αγγλίας προβλέπει ανάπτυξη 7,25% φέτος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις