Διεθνή

Βρετανία: Το ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,1% στο τρίτο τρίμηνο


Στα πρόθυρα της ύφεσης βρίσκεται η βρετανική οικονομία, καθώς νέα στοιχεία δείχνουν ότι το ΑΕΠ συρρικνώθηκε το τρίτο τρίμηνο του έτους, η  Εθνική Στατιστική Υπηρεσία αναθεώρησε προς τα κάτω την εκτίμησή της για την οικονομία τον Ιούλιο-Σεπτέμβριο.

Τώρα εκτιμά ότι το βρετανικό ΑΕΠ μειώθηκε κατά 0,1% το τρίτο τρίμηνο του 2023, από την προηγούμενη εκτίμηση για μηδενική ανάπτυξη.

Η υποβάθμιση οφείλεται στο γεγονός ότι ο τομέας των υπηρεσιών εκτιμάται τώρα ότι έχει υποχωρήσει κατά 0,2% το τρίτο τρίμηνο του 2023, όταν η αρχική εκτίμηση ήταν για πτώση 0,1%.

Συγκεκριμένα συμφωνα με την Εθνική Στατιστική Υπηρεσία σημειώθηκε πτώση 0,2% στον τομέα των υπηρεσιών το τελευταίο τρίμηνο, η οποία αντιστάθμισε αύξηση 0,4% στην παραγωγή κατασκευών και αύξηση 0,1% στον τομέα βιομηχανικής παραγωγής.

Σε ένα άλλο πλήγμα, το ΑΕΠ εκτιμάται τώρα ότι δεν παρουσίασε αύξηση το δεύτερο τρίμηνο, είναι στο 0%, αναθεωρημένο προς τα κάτω από την προηγούμενη εκτίμηση για αύξηση +0,2%, με την οικονομία να βαδίζει προς την ύφεση εάν τα στοιχεία 4ου τριμήνου δείξουν αρνητική πορεία του ΑΕΠ.

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα