Νέο Επιχειρείν

Βρήκε χρηματοδότηση το Wikifarmer, η ελληνική startup για τους αγρότες


 Χρηματοδότηση 5 εκατ. ευρώ από την κορυφαία VC εταιρία Point 9 εξασφάλισε το «οικοσύστημα» περιεχομένου και αγροτικών προϊόντων Wikifarmer, που στηρίζει τους αγρότες προσφέροντας υπηρεσίας πληροφόρησης και επιμόρφωσης, ενώ παράλληλα τους δίνει τη δυνατότητα να πουλήσουν τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες και να αποκτήσουν πρόσβαση στις διεθνείς αγορές.

 Σημαντικά πρόσθετα κεφάλαια εξασφάλισε η ελληνική startup και από «Αγγέλους Επενδυτές» όπως ο  Κωνσταντίνος Κόκκαλης, Πρόεδρος και CEO της Intracom Ventures, οι ιδρυτές της cargo.one, ο Νίκος Μωραϊτάκης - συνιδρυτής/CEO της Workable, ο Przemyslaw Budkowski - CEO της Merxu, ο Cihan Aksakal - ιδρυτής της Zenjob, ο Louis Pfizner - ιδρυτής της Caya.com και της Treatwell, η VC Metavallon και η Sophia Bendz.

Η πλατφόρμα Wikifarmer,, που συνδέει απευθείας αγρότες με επιχειρήσεις και έχει κερδίσει τον τίτλο της «Wikipedia του αγροτικού τομέα», ανοίγει τώρα ένα νέο κεφάλαιο πλήρως ψηφιοποιημένων συναλλαγών, προσφέροντας καινοτόμες λύσεις για τους αγρότες και τους παραγωγούς.

Το Wikifarmer έχει δημιουργήσει ένα οικοσύστημα περιεχομένου και αγροτικών προϊόντων, που προωθεί τη βιώσιμη διαδικασία παραγωγής και διάθεσης στη βιομηχανία τροφίμων. Μέσω της πλατφόρμας, οι αγρότες έχουν τη δυνατότητα να πουλήσουν χωρίς μεσάζοντες σε διαφορετικούς αγοραστές, να πετύχουν καλύτερες τιμές για τα προϊόντα τους και να απευθυνθούν στις διεθνείς αγορές.

Η πλατφόρμα έχει τώρα περίπου 1 εκατ. επισκέπτες μηνιαίως. Έχει βοηθήσει χιλιάδες επιχειρήσεις να περιορίσουν το λειτουργικό τους κόστος κατά έως και 30%, και τους αγρότες να πωλούν απευθείας τα προϊόντα τους χωρίς μεσάζοντες.

Επόμενα βήματα της θα είναι η πανευρωπαϊκή επέκταση και η δημιουργία καινοτόμων προϊόντων, που θα προσφέρουν λύσεις στο αγροτικό εμπόριο και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα