Επιχειρήσεις

"Βροχή" πακέτων Ideal - Αλλαξε χέρια 2,2% της εταιρείας


Διαφοροποιείται η μετοχική σύνθεση της Ideal, καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη άτυπο mini placement και μεγάλα πακέτα μετοχών αλλάζουν χέρια μέσω χρηματιστηρίου. Μέχρι στιγμής έχουν διακινηθεί 28 πακέτα, αποτελούμενα από 871χιλιάδες μετοχές, που αντιπροσωπεύουν 2,17% της εταιρείας

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικός πωλητής είναι παλαιός μεγαλομέτοχος της Ideal, που είδε το ποσοστό του να μειώνεται σημαντικά μετά την ΑΜΚ και τις εξαγορές που πραγματοποίησε η εταιρεία έναντι νέων μετοχών.

Επισημαίνεται ότι από τους παλαιούς μεγαλομετόχους ποσοστό συμμετοχής άνω του 5% έχει διατηρήσει μόνον η εδρεύουσα στην Ελβετία εταιρεία Truad Verwaltungs, που εκπροσωπεί συμφέροντα της οικογένειας Δαυίδ.

Η Truad εμφανίζεται τώρα στο μετοχολόγιο της Ideal με ποσοστό 13,99%. Οι άλλοι δύο μεγαλομέτοχοι είναι

  • Ο Στυλιανός Βυτόγιαννης (πρώην ιδιοκτήτης της απορροφηθείσης εταιρείας Three Cents), που κατέχει 23,18%
  • Η εταιρεία Strix Holdings, θυγατρική της Τρ. Πειραιώς, στην οποία η τράπεζα έχει μεταβιβάσει συμμετοχές της και "προβληματικά"  δάνεια.

Εκτός λίστας βρίσκονται ο διαχειριστής κεφαλαίων Λάμπρος Παπακωνσταντίνου (φωτό) και τα δύο fund του που πρωταγωνίστησαν στον μετασχηματισμό της Ideal και είχαν αποκτήσει τον έλεγχο της εταιρείας

Τα πακέτα που διακινούνται σήμερα αγοράζονται από εγχώριους θεσμικούς επενδυτές και μεγάλα ιδιωτικά χαρτοφυλάκια, που βρίσκουν ευκαιρία για τοποθετήσεις σε έναν όμιλο με αναπτυξιακή δυναμική και εξαιρετικές προοπτικές.

Στους αγοραστές συμπεριλαμβάνεται και η Ideal, που ξεκίνησε από τις 17 Ιανουαρίου να αγοράζει δικές της μετοχές, υλοποιώντας σχετικές αποφάσεις της ΓΣ και του ΔΣ του.

 

 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα