Αγορές

Wall Street: Δεύτερη μέρα ανάκαμψης με πρωταγωνιστή τον Nasdaq


Σημαντικά κέρδη για δεύτερη ημέρα κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street, καθώς οι φόβοι για την παραλλαγή Όμικρον συρρικνώνονται. Ο επικεφαλής ιατρικός σύμβουλος του Λευκού Οίκου, Δρ. Άντονι Φάουτσι, δήλωσε σήμερα πως είναι «σχεδόν βέβαιο» ότι η παραλλαγή Όμικρον δεν προκαλεί σοβαρότερη νόσηση απ’ ότι η Δέλτα.

Στη Wall Street, o Dow Jones ενισχύθηκε 1,40% ή 492 μονάδες στις 35.720, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 2,07% στις 4,686 μονάδες. Ο Nasdaq πρωτοστάτησε στο ράλι της αγοράς, σημειώνοντας άλμα 3% για να κλείσει στις 15.686,92 μονάδες.

Οι μετοχές του τεχνολογικού κλάδου έδωσαν ώθηση στο ράλι. Η Okta σημείωσε άνοδο πάνω από 5%, ενώ η Adobe πρόσθεσε πάνω από 4%. Οι μετοχές του κλάδου της ενέργειας κινήθηκαν υψηλότερα. Η Diamondback Energy αυξήθηκε κατά 7%, η Devon Energy ενισχύθηκε κατά 6,6% και η Occidental Petroleum πρόσθεσε 4%.

Στον βιομηχανικό δείκτη, την μεγαλύτερη άνοδο κατέγραψαν οι μετοχές American Express (+3,4%) και Apple (+3%) ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημείωσαν οι τίτλοι των Merck & Co (-1,8%) και Verizon (-0,8%).

Στο μεταξύ, μεγαλύτερη πτώση από αυτή που αναμενόταν κατέγραψε η παραγωγικότητα των αμερικανικών επιχειρήσεων το τρίτο τρίμηνο, ενώ μεγάλη άνοδο σημείωσε το εργατικό κόστος.

Ειδικότερα, η παραγωγικότητα βούτηξε 5,2% έναντι πρόβλεψης για πτώση 4,9%. Η πτώση ήταν μεγαλύτερη από το 5% που είχε δείξει η προκαταρκτική μέτρηση. Παράλληλα, το εργοστασιακό κόστος εκτινάχτηκε 8,3% στο γ’ τρίμηνο.

Επιπλέον, μεγάλη πτώση κατέγραψε το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ τον Οκτώβριο, καθώς οι εξαγωγές σημείωσαν εκρηκτική άνοδο.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Εμπορίου την Τρίτη, το εμπορικό έλλειμμα υποχώρησε 17,6% στα 67,1 δισ. δολάρια. Αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση του Reuters προέβλεπαν πτώση στα 66,8 δισ. δολάρια.

Στο εταιρικό μέτωπο, η Apple σημείωσε κέρδη 3,5%, καθώς η Morgan Stanley, διατήρησε τη σύσταση outperform και αναβάθμισε την τιμή - στόχο της μετοχής στα 200 δολάρια, επικαλούμενη τη δέσμευση της εταιρείας να αναπτύξει τεχνολογία επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου WTI σημείωσε «άλμα» 3,7% στα 72,05 δολάρια ανά και η τιμή του χρυσού ενισχύθηκε 0,3% στα 1.784 δολ./oz.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του 10ετούς κινήθηκε υψηλότερα κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 1,47% και στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,1264 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις