Επικαιρότητα

Wall Street: Επέστρεψαν οι αγοραστές με ώθηση από την BoE


Με σημαντικά κέρδη έκλεισε σήμερα το χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, βάζοντας τέλος στο αρνητικό σερί των τελευταίων συνεδριάσεων.

Οι δείκτες κατάφεραν να ανακάμψουν, μετά την ανακοίνωση της Τράπεζας της Αγγλίας ότι θα αγοράσει προσωρινά μακροχρόνια κρατικά ομόλογα του Ηνωμένου Βασιλείου σε μια προσπάθεια να σταθεροποιήσει την πτώση της βρετανικής λίρας καλλιεργώντας παράλληλα προσδοκία στους επενδυτές ότι μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της η Federal Reserve.

Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με άνοδο 548,75 μονάδων (+1,88%), στις 29.683,74 μονάδες.

Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 222,13 μονάδων (+2,05%), στις 11.051,64 μονάδες.

Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 71,75 μονάδων (+1,97%), στις 3.719,04 μονάδες.

Σε επίπεδο τίτλων, στο επίκεντρο βρέθηκε η μετοχή της Apple, η οποία υποχώρησε σχεδόν 2%, μετά το δημοσίευμα του Bloomberg ότι παραιτείται από τα σχέδια για αύξηση της παραγωγής νέων iPhone, αφού η ζήτηση ήταν κατώτερη των προσδοκιών.

Εξάλλου, σήμερα ξεχώρισε η Biogen, με τον τίτλο του φαρμακευτικού κολοσσού να σημειώνει "άλμα" 39,8% μετά την ανακοίνωσή ότι το πειραματικό του φάρμακο για το Αλτσχάιμερ επιβράδυνε σημαντικά τον εκφυλισμό των γνωστικών και λειτουργικών ικανοτήτων στα πρώιμα στάδια της νόσου.

Η είδηση πυροδότησε επίσης μεγάλη ώθηση στις μετοχές των Eli Lilly (+7,48%) και Roche (+0,75%), οι οποίες αναπτύσσουν επίσης φάρμακα που στοχεύουν την ίδια πρωτεΐνη με αυτό της Biogen.

Στα μάκρο της ημέρας, οι επικείμενες πωλήσεις κατοικιών κατέγραψαν πτώση 2% τον Aύγουστο σε σχέση με τον Ιούλιο, σύμφωνα με στοιχεία της Εθνικής Ένωσης Μεσιτών. Η μέτρηση είναι μεγαλύτερη από την πτώση 1% που ανέμεναν οι αναλυτές. Σε σχέση με τον Αύγουστο του 2021 οι πωλήσεις υποχώρησαν 24,2%.

Παράλληλα, το εμπορικό έλλειμμα αγαθών και υπηρεσιών στις Ηνωμένες Πολιτείες διαμορφώθηκε στα 87,3 δισ. δολάρια τον Αύγουστο, μειωμένο κατά 2,9 δισ. δολάρια από το αναθεωρημένο ποσό των 90,2 δισ. δολαρίων που καταγράφηκε τον Ιούλιο.

Οι εξαγωγές αγαθών διαμορφώθηκαν στα 179,8 δισ. δολάρια, μειωμένες κατά 1,7 δισ. δολάρια σε σύγκριση με τον Ιούλιο, ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 4,6 δισ. δολάρια σε μηνιαία βάση, στα 267,1 δισ. δολάρια.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του αργού WTI σημείωσε «άλμα» 4,7% στα 82,15 δολ./βαρέλι και η τιμή του χρυσού κινήθηκε υψηλότερα 2,1% στα 1.670 δολ./οz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο υποχώρησε 1,5% έναντι του ευρώ στο 0,9740 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις