Αγορές

Wall Street: Σε νέο ιστορικό ο S&P 500, κάτω από τις 38.000 μονάδες ο Dow


Μικτά πρόσημα στη Wall Street με τους επενδυτές να εστιάζουν στα εταιρικά αποτελέσματα μερικά εκ των οποίων ήταν μάλλον απογοητευτικά ενώ παράλληλα τηρούν στάση αναμονής καθώς την Πέμπτη ανακοινώνονται τα προκαταρκτικά στοιχεία για το ΑΕΠ του τετάρτου τριμήνου, ενώ την Παρασκευή τα φώτα θα επικεντρωθούν στη δημοσίευση του δείκτη ατομικών καταναλωτικών δαπανών (PCE).

Έτσι στο ταμπλό, ο Dow Jones υποχώρησε 0,25% ή 96 μονάδες στις 37.905, ο S&P 500 σημείωσε άνοδο 0,29% στις 4.864 μονάδες και o Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,43% στις 15.425 μονάδες.

H μετοχή της 3M δέχτηκε σημαντικές πιέσεις, όπως και η μετοχή της Johnson & Johnson, ενώ βαρίδια αποδείχτηκαν οι μετοχές της D.R. Horton και της Lockheed Martin.

Στον αντίποδα, θετικό ήταν το πρόσημο για τις μετοχές της Verizon και της Procter & Gample που έδωσαν το έρεισμα στο να περιοριστούν οι απώλειες στον Dow.

Οι καλές επιδόσεις τριμήνου ώθησαν ανοδικά τη μετοχή της United Airlines, σε ένα διάστημα που η εταιρεία έχει δοκιμαστεί από τις ακυρώσεις πτήσεων που προκάλεσε η καθήλωση των Boeing 737 Max 9. Και μαζί της κέρδη αποκόμισαν επίσης η Delta Air Lines, American Airlines και η Southwest Airlines. Οι δύο τελευταίες μάλιστα ανακοινώνουν αποτελέσματα την Πέμπτη.

Ο τεχνολογικός κλάδος δεν βρέθηκε στο προσκήνιο, κάτι που ωστόσο αναμένεται να αλλάξει το επόμενο διήμερο με σημαντικές Big Tech να δημοσιεύουν αποτελέσματα. Την αρχή κάνει απόψε, μετά το πέρας της συνεδρίασης της Wall Street, το Netflix, ενώ ακολουθεί την Τετάρτη η Tesla και η IBM και την Πέμπτη η Intel.

Στο μεταξύ, ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4,15% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,41%.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 1,3% στα 74,25 δολάρια ενώ η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,2% στα 2.026 δολ./oz.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ, στο 1,0838 δολ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις