Μεικτές τάσεις επικράτησαν σήμερα στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, ύστερα από ένα σερί αρνητικών συνεδριάσεων που οφείλεται εν πολλοίς στην ανησυχία των επενδυτών για τις επιπτώσεις της δασμολογικής πολιτικής του Τραμπ στην αμερικανική οικονομία.
Ωστόσο, μετά το sell-off των προηγούμενων ημερών ήρθε η διόρθωση με ελκυστικές τιμές, κυρίως στον τεχνολογικό κλάδο που είχε υποστεί και τις μεγαλύτερες απώλειες. Ως εκ τούτου η ανάκαμψη της αγοράς επικεντρώθηκε ακριβώς στις τεχνολογικές μετοχές. Ξεχώρισε η Nvidia, η AMD, η Meta Platforms και η Tesla.
Εξάλλου ο πληθωρισμός στις ΗΠΑ κινήθηκε στο 2,8%, οριακά χαμηλότερα από τις προβλέψεις της αγοράς. Οι εκτιμήσεις ήταν για άνοδο του πληθωρισμού κατά 2,9%, με την ανακοίνωση να θεωρείται υποστηρικτική για την χρηματιστηριακή αγορά, που πλήττεται από τους δασμούς Τραμπ. Εκτός των ευαίσθητων τιμών τροφίμων και ενέργειας, ο πληθωρισμός κινήθηκε στο 3,1% έναντι προβλέψεων για 3,2%.
Ο δείκτης Dow Jones της βιομηχανίας έκλεισε με πτώση 82,55 μονάδων (–0,20%), στις 41.350,93 μονάδες.
Ο δείκτης Nasdaq, στον οποίο δεσπόζουν τίτλοι εταιρειών του τομέα της τεχνολογίας, έκλεισε με άνοδο 212,36 μονάδων (+1,22%), στις 17.648,45 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης S&P 500, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με άνοδο 27,23 μονάδων (+0,49%), στις 5.599,30 μονάδες.
Ανοδική τροχιά ακολούθησαν οι αποδόσεις των αμερικανικών ομολόγων καθώς το 10ετές ενισχύθηκε κατά τρεις μονάδες βάσης στο 4,31% και το 2ετές κινήθηκε υψηλότερα κατά πέντε μονάδες βάσης στο 4%.
Στις αγορές εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου Brent ενισχύθηκε 1,9% στα 70,92 δολ. ανά βαρέλι και η τιμή του αργού WTI κινήθηκε υψηλότερα 2,1% στα 67,64 δολάρια. Αντίστοιχα, η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 0,7% στα 2.942 δολ./oz.
Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο ενισχύθηκε 0,2% έναντι του ευρώ στο 1,0893 δολ.