Πολιτική

Χαρίτσης: Μνημείο υποκρισίας η επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν


«Δυόμισι ολόκληρα χρόνια μετά την έκρηξη της ακρίβειας κι ενώ η κοινωνία έχει γονατίσει, ο κ. Μητσοτάκης τώρα θυμήθηκε να καταγγείλει τις πολυεθνικές εταιρείες. Η επιστολή του κ. Μητσοτάκη στην Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν είναι μνημείο υποκρισίας και αποτελεί πρόκληση για ολόκληρη την κοινωνία», υπογραμμίζει σε δήλωσή του από το Περιστέρι, ο επικεφαλής της ΚΟ της Νέας Αριστεράς, Αλέξης Χαρίτσης.

«Όσο επικοινωνιακά προεκλογικά τερτίπια κι αν επιστρατεύσει, οι πολίτες γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ότι η ΝΔ είναι η κυβέρνηση της αισχροκέρδειας. Είναι η κυβέρνηση η οποία συντηρεί και επιδοτεί την κερδοσκοπία των μεγάλων πολυεθνικών ομίλων σε βάρος μιας ολόκληρης κοινωνίας», σημειώνει και συνεχίζει:

«Κύριε Μητσοτάκη, η κρίση της ακρίβειας δεν αντιμετωπίζεται με επιστολές. Η κρίση της ακρίβειας απαιτεί ουσιαστικά μέτρα στήριξης του εισοδήματος των πολιτών, ουσιαστικά μέτρα ελέγχου και ρύθμισης της αγοράς».

«Η Νέα Αριστερά έχει απαιτήσει από την πρώτη στιγμή τη λήψη μέτρων. Για τη στήριξη των ελεγκτικών μηχανισμών και την ουσιαστική ρύθμιση της αγοράς. Για τη φορολόγηση των υπερκερδών των μεγάλων αλυσίδων super market. Για τη στήριξη του παραγωγού στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Για να υπάρξει επιτέλους έλεγχος στην κερδοσκοπία, και στις τιμές εισόδου και στις τιμές στο ράφι. Για το μηδενισμό του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής», αναφέρει και καταλήγει:

«Μόνο έτσι αντιμετωπίζεται η ακρίβεια. Όχι με κούφιες επιστολές που το οποίο επιχειρούν να κάνουν είναι να υφαρπάξουν για μια ακόμη φορά την ψήφο του ελληνικού λαού».

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα