Οικονομία

Χατζηδάκης: Λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο εντός του 2025


Λύση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο εντός του 2025 προανήγγειλε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Κωστής Χατζηδάκης. Πρόκειται για ένα θέμα που βρίσκεται εδώ και καιρό στην ατζέντα του οικονομικού επιτελείου-και επί ημερών Χατζηδάκη στο ΥΠΟΙΚ- και όπως φαίνεται υπάρχει φως στον ορίζοντα.

Το μείζον, βεβαίως, στην περίπτωση αυτή, είναι αν η λύση που τελικώς θα δοθεί, θα ικανοποιεί τους δανειολήπτες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης τόνισε, πάντως, χαρακτηριστικά ότι  «συνεχίζεται η επεξεργασία, από όσο ξέρω, από το Υπουργείο Οικονομικών και θα υπάρξει μια λύση όσο πιο ικανοποιητική γίνεται. Δεν μπορώ να σας δώσω τώρα συγκεκριμένη ημέρα γιατί δεν το χειρίζομαι προσωπικά». Πάντως, συνέχισε, «ναι, οπωσδήποτε θα είναι μέσα στο 2025. Μπορεί και πολύ νωρίτερα πριν κλείσει ο χρόνος, αλλά δεν θέλω να γίνω πολύ συγκεκριμένος». 

Συμπερασματικώς, «η πρωτοβουλία θα κινηθεί στο μέτρο του δυνατού, αλλά θα είναι σίγουρα καλύτερα από ό,τι είναι τώρα» -και δεν θα πρέπει να υπάρχει αμφιβολία επ' αυτού, συμπλήρωσε. «Ήταν δέσμευση της κυβέρνησης από τότε που ήμουν εγώ υπουργός Οικονομικών και δεν παίρνουμε το λόγο μας πίσω», δήλωσε με έμφαση.
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα