ΕΥΖην

Χειροποίητες καρέκλες από Gaetano Pesce για το show SS23 του Bottega Veneta (+fashion show video)


«Η ποικιλία είναι ο τρόπος να ζει κανείς» υποστηρίζει ο Ιταλός designer Gaetano Pesce και εξέφρασε τη θέση του σχεδιάζοντας μαζί με την ομάδα του 400 καρέκλες για το show της κολεξιόν Άνοιξη-Καλοκαίρι 2023 του οίκου Bottega Veneta. (Δείτε σε video πιο κάτω το fashion show)

Καμία από τις καρέκλες "Come Stai?" στις οποίες κάθισαν οι επισκέπτες στο show, πάνω στο γλυπτό από ρητίνη και με παστέλ αποχρώσεις δάπεδο που κάλυπτε το έδαφος, δεν ήταν όμοια.

Κάθε καρέκλα ήταν μοναδική και βουτηγμένη σε έγχρωμες ρητίνες. Τέτοια χειρωνακτική εργασία αναδεικνύει το πιστεύω του Pesce: "στο ντιζάιν, η επανάληψη είναι μπανάλ".

Ο Matthieu Blazy, διευθυντής δημιουργικού του οίκου, παρήγγειλε στον Pesce να δημιουργήσει ένα site-specific σκηνικό για το show, αποτελούμενο από καρέκλες από βαμβακερό καμβά, βασισμένο σε παραδοσιακό τουάλ βουτηγμένο σε έγχρωμες ρητίνες.

Πολλές από τις καρέκλες χαρακτηρίζονται από στροβιλιζόμενα χρώματα που είτε συμπλέκονται για να δώσουν όψη μαρμάρωσης είτε είναι χωρισμένα λες και πρόκειται για νερό και λάδι που δεν μπορούν να συνδυαστούν.

Άλλες καρέκλες σχεδιάστηκαν με χειροποίητες ζωγραφιές που απεικονίζουν αξεσουάρ του Bottega Veneta.

Σε λίγες από αυτές είναι ζωγραφισμένος ένας ήλιος που σηκώνεται πίσω από βουνά, παραπέμποντας στο έργο που δημιούργησε ο Pesce στην πρόσοψη του Aspen Art Museum στις ΗΠΑ ( https://www.instagram.com/p/Ci-PF4bsiqO/?hl=en ).

Δείτε το show Άνοιξη - Καλοκαίρι 2023 του οίκου:
 

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα