Αγορές

Εύθραυστες ισορροπίες σε μετοχές και ομόλογα - Οριακά το ΧΑ


Σε αναζήτηση κατεύθυνσης και νέων ισορροπιών βρίσκονται  τα χρηματιστήρια, μετά την καταβύθιση και τη γρήγορη ανάκαμψη που σημειώθηκαν τις δύο τελευταίες εβδομάδες. Ρευστό σκηνικό και στις αγορές ομολόγων, που εμφανίζουν ασυνήθιστη μεταβλητότητα.

Στο επίκεντρο της προσοχής οι εξελίξεις στο ενεργειακό μέτωπο, οι εκτιμήσεις για την πορεία της ευρωπαϊκής και της αμερικανικής οικονομίας και οι προβλέψεις για περαιτέρω αυξήσεις στα βασικά επιτόκια των κεντρικών τραπεζών.

Εικόνα σταθεροποίησης διαμορφώνεται σήμερα στα μεγάλα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια και στο ΧΑ, επουσιώδεις μεταβολές στις τιμές/αποδόσεις των ομολόγων της Ευρωζώνης, μικρή ανάκαμψη της τιμής του φυσικού αερίου, στη σκιά των κινήσεων της ΕΕ για επιβολή πλαφόν.

Στο ΧΑ οι βασικοί δείκτες έχουν χάσει μεγάλο μέρος των αρχικών κερδών τους και κινούνται οριακά σε θετικό έδαφος. Στο ίδιο μήκος κύματος και οι ευρωπαϊκές αγορές,με τον DAX  στο +0,2% αυτή την ώρα.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η συναλλακτική κίνηση είναι υποτονική και σε δύο ώρες συνεδρίασης έχουν αλλάξει χέρια μετοχές συνολικής αξίας περίπου 10 εκατ. ευρώ.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με κέρδη, τα οποία σταδιακά εξανεμίζονται. Ενδεικτικό είναι ότι ο τραπεζικός δείκτης έχει γυρίσει οριακά στο κόκκινο (-0,08%), ενώ νωρίτερα σημείωνε άνοδο μέχρι 1,40%.

O Γενικός Δείκτης πήγε από τις 825,92 μονάδες (+0,83%) μέχρι τις 820,12 (+0,12%). Τώρα βρίσκεται στις 821,2 μονάδες με άνοδο 0,25%. 

Κατά 0,17% ενισχύεται ο FTASE25 της μεγάλης κεφαλαιοποίησης, στις 1.978 μονάδες.Ο δείκτης των mid caps σημειώνει ανεπαίσθητη μεταβολή +0,07%.

Στο τραπεζικό ταμπλό Attica Bank +2,1%, Εθνική +0,9%, Πειραιώς +0,5%. Στον αντίποδα Τρ. Ελλάδος -1,2%, Eurobank -0,5%, Alpha -0,1%.

Στα εμποροβιομηχανικά και λοιπά blue chips προηγούνται: Quest +1,5%, ΟΤΕ, ΤΕΝΕΡΓΑ και Ελλάκτωρ +1,3%, Coca-Cola +1%, Motor Oil και ΑΔΜΗΕ +0,5%. 

Τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι  Βιοχάλκο -1,3%, ΕΥΔΑΠ και ΟΛΠ -1%, ΕλβάλΧαλκόρ -0,9%, ΟΠΑΠ -0,5%.

 

Στον αντίποδα Ελλάκτωρ -3,2%, ΟΤΕ -2,4%, Σαράντης -1,6%, Aegean -1,5%, ΟΠΑΠ -1,2%.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα