Αγορές

Χρηματιστήριο: Στο δρόμο προς τις 900 μονάδες


Σε ανοδική τροχιά συνεχίζει να κινείται το χρηματιστήριο, συντηρώντας προσδοκίες για περαιτέρω ανάκαμψη, με πρώτο στόχο τις 900 μονάδες. Με αξιόλογα κέρδη τερμάτισαν σήμερα όλοι οι βασικοί δείκτες, στο +1,2% ο τραπεζικός.

Θετική ένδειξη για τη δυναμική της αγοράς οι ενδοσυνεδριακές αντιδράσεις που εκδηλώθηκαν στα χαμηλά ημέρας. Η κατοχύρωση βραχυχρόνιων κερδών με ρευστοποιήσεις παραμένει ισχυρό δέλεαρ, που μπορεί να ανακόψει την ανοδική κίνηση.

Συγκρατημένη αισιοδοξία εκφράζουν χρηματιστηριακοί παράγοντες και αναλυτές, εκτιμώντας ότι εταιρικά αποτελέσματα και επιχειρηματικές εξελίξεις μπορεί να δώσουν ώθηση στην αγορά. Επισημαίνουν επίσης ότι ο ΓΔ έχει ήδη υπερβεί μιά περιοχή ισχυρής αντίστασης  και βρίσκεται ενώπιον δεύτερης, όπου θα συναντήσει δυσκολίες.Το τεστ αντοχών και δυναμικής μάλλον θα συνεχισθεί αύριο

Οι ελπίδες στη Wall Street

Ρευστό σκηνικό στις ευρωπαϊκές αγορές, που εμφανίζουν σήμερα εικόνα σταθεροποίησης, με τους δείκτες DAX και CAC-40% να σημειώνουν οριακές μεταβολές της τάξεως του 0,15%, ενώ ο βρετανικός FT-100 υποχωρεί κατά 0,5%. Ενθαρρυντικά μηνύματα από τη Wall Street, όπου ο Dow Jones κερδίζει 0,80%, ενώ ο Nasdaq βρίσκεται στο +1,05%.

Μεταβλητότητα στις αγορές ομολόγων και ενεργειακών προϊόντων. Στα 211,8 ευρώ (+3,2%) ανεβαίνει η τιμή του φυσικού αερίου, στα 98 δολάρια (+0,6%) κινείται το brent.

Καταλύτες διαμόρφωσης κλίματος οι εξελίξεις στα ενεργειακά, τα στοιχεία για την απασχόληση που ανακοινώθηκαν σήμερα στις ΗΠΑ, η πορεία του πληθωρισμού και οι αναμενόμενες νέες αυξήσεις επιτοκίων μέσα στον Σεπτέμβριο.

Μετοχές και δείκτες

Στο ΧΑ η συναλλακτική κίνηση ήταν και σήμερα υποτονική, με συνολικό τζίρο 37,7 εκατ. ευρώ. Πολλά χαρτοφυλάκια παραμένουν προφανώς αδρανή λόγω θερινών διακοπών.

Οι βασικοί δείκτες κινήθηκαν με θετικό πρόσημο σε όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης και σε μεγάλο εύρος διακύμανσης..

Ο Γενικός Δείκτης πήγε μέχρι τις 885,01 μονάδες  (+1,09%). Τερμάτισε στις 882,77 μονάδες με άνοδο +0,83%.

Κατά 0,96% ενισχύθηκε ο FTSE25 της υψηλής κεφαλαιοποίησης, στις 2.129,66 μονάδες. Χωρίς ουσιώδη μεταβολή ο δείκτης των mid caps.

Ο τραπεζικός δείκτης "έγραψε" υψηλό +1,94% και έκλεισε με άνοδο 1,21%. Στην πρώτη θέση η Πειραιώς με +3,8%. Ακολούθησαν Alpha +1,9%,  Εθνική +1%, Τρ. Ελλάδος +0,6%. Attica Bank +0,1%. Αμετάβλητη η Eurobank.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα