Επιχειρήσεις

Υπεγράφη η συμφωνία μεταξύ Trade Estates και REDS για την απόκτηση του SMART PARK


Η Trade Estates ΑΕΕΑΠ, θυγατρική του ομίλου FOURLIS, προχώρησε στην υπογραφή δεσμευτικής συμφωνίας με την REDS ΑΕ (θυγατρική του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ), για την αγορά του 100% των μετοχών της «ΓΥΑΛΟΥ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡEΙΑ ΕΜΠΟΡΙΚΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΩΝ & ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ», ιδιοκτήτριας και διαχειρίστριας του SMART PARK.

Το SMART PARK βρίσκεται στη θέση Γυαλού, εντός του επιχειρηματικού πάρκου "Πέτρα-Γυαλού-'Αγιος Δημήτριος-Πύργος", στο Δήμο Σπάτων - Αρτέμιδος και εκτείνεται σε επιφάνεια περίπου 91.000 τ.μ. Διαθέτει μικτή εκμισθώσιμη επιφάνεια 50.592 τ.μ., χώρους πρασίνου περίπου 30.000 τ.μ. καθώς και 1.500 θέσεις στάθμευσης. Οι εμπορικές του επιφάνειες είναι κατά 100% μισθωμένες σε μεγάλες εταιρείες λιανικής στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η συγκεκριμένη επένδυση της Trade Estates εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής εξειδίκευσης της εταιρείας στον τομέα των εμπορικών πάρκων και κέντρων logistics νέας γενιάς ως αναπόσπαστο κομμάτι της προσέγγισης Omnichannel που εξελίσσεται στο παγκόσμιο εμπόριο.

Σημειώνεται ότι το εμπορικό πάρκο SMART PARK έχει πετύχει σημαντικές επιδόσεις ανάκαμψης στη μετά-Covid εποχή, αναδεικνύοντας την ανθεκτικότητά του. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι η επισκεψιμότητα του πάρκου το 2022 ήταν 6,1 εκατ. επισκέπτες, αυξημένη κατά 13,2% σε σχέση με το 2019. Παράλληλα, το εννεάμηνο του 2023 επιτυγχάνεται περαιτέρω σημαντική αύξηση κατά 18% στην επισκεψιμότητά του, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2022.

Με αφορμή τη συμφωνία για την αγορά του SMART PARK, ο διευθύνων σύμβουλος της Trade Estates ΑΕΕΑΠ, Δημήτρης Παπούλης, δήλωσε: «Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συμφωνία σχετικά με το SMART PARK.H συγκεκριμένη συναλλαγή, μετά την ολοκλήρωσή της, θα ενισχύσει δυναμικά το χαρτοφυλάκιό μας σε αξία άνω των 450 εκατ. ευρώ (Gross Asset Value) δημιουργώντας σημαντική αξία για τους μετόχους μας. Έχουμε ισχυρό όραμα για την επόμενη ημέρα του συγκεκριμένου εμπορικού ακινήτου και της ευρύτερης περιοχής, την αειφόρο εξέλιξή του, ενώ παράλληλα σκοπεύουμε να είμαστε ενεργό μέλος της κοινωνίας και του Δήμου Σπάτων-Αρτέμιδος. Ευχαριστούμε θερμά τις διοικήσεις του ομίλου ΕΛΛΑΚΤΩΡ και της REDS ΑΕ για την άψογη συνεργασία από την αρχή των συζητήσεών μας μέχρι την ολοκλήρωση και υπογραφή του συμφωνητικού πώλησης και αγοράς μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε.».

Ο πρόεδρος ΔΣ της REDS, Ευθύμιος Μπουλούτας, δήλωσε: «Η συμφωνία πώλησης του εμπορικού κέντρου SMARTPARK αποτελεί ένα επιχειρησιακό ορόσημο για την εταιρεία REDS και τον Όμιλο ΕΛΛΑΚΤΩΡ. Κλείνουμε έναν πολυετή κύκλο στρατηγικής ανάπτυξης και διαχείρισης του εμπορικού πάρκου έχοντας πετύχει τη σταθερή και βιώσιμη πορεία του. Με τη συναλλαγή αυτή η REDS ισχυροποιεί περαιτέρω τη ρευστότητά της και κατά συνέπεια τη δυνατότητά της να χρηματοδοτήσει τα επερχόμενα, μεγάλα, επενδυτικά της σχέδια στις Γούρνες Ηρακλείου Κρήτης και το project Καμπά στην Κάντζα Αττικής. Ευχαριστούμε θερμά τη διοίκηση της TradeEstates για την εξαιρετική συνεργασία κατά τη διεκπεραίωση της συναλλαγής».

Η εν λόγω επένδυση θα ολοκληρωθεί με τη μεταβίβαση των μετοχών της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε. μετά την πλήρωση συγκεκριμένων προϋποθέσεων που προβλέπονται στο συμφωνητικό πώλησης και αγοράς μετοχών, πριν το τέλος του 2023.

Η συμφωνημένη αξία του SMART PARK για την συναλλαγή ανήλθε στα 110 εκατ. ευρώ (onadebtfree-cashfreebasis) και η συνεπαγόμενη αξία της εξαγοράς της ΓΥΑΛΟΥ Μ.Α.Ε. με ημερομηνία αναφοράς την 31-8-2023, προσδιορίζεται στα περίπου 93 εκατ. ευρώ.Το ακριβές ποσό του τιμήματος θα οριστικοποιηθεί κατά την ημερομηνία κλεισίματος της συναλλαγής.

H ALPHA CAP Partners Ltd λειτούργησε ως αποκλειστική χρηματοοικονομική σύμβουλος της Trade Estates ΑΕΕΑΠ για την εν λόγω συναλλαγή.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα