Με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε σήμερα στο Μέγαρο Μαξίμου η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, στο πλαίσιο της παρουσίασης της αποτίμησης και του σχεδιασμού του κυβερνητικού έργου.
Στην εισήγησή του προς τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Κωστής Χατζηδάκης, μεταξύ άλλων, σημείωσε: «Πρόεδρε εμείς στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας είμαστε μια ομάδα που προσπαθεί να μιλήσει με έργο. Αυτό δείχνουν οι 7 μήνες που έχουν περάσει. Αλλά και ο προγραμματισμός για όλο το 2020, που περιλαμβάνει 61 συγκεκριμένες δράσεις. Αν τις διαιρέσουμε χρονικά είναι περίπου μία για κάθε έξι μέρες, γεγονός που υπογραμμίζει και το τεράστιο βάρος της δουλειάς που έχουμε να σηκώσουμε.
Μεταξύ των άλλων μιλάμε για 7 ιδιωτικοποιήσεις. Έχουμε ουσιαστικά τα 2/3 των ιδιωτικοποιήσεων της κυβέρνησης. Μιλάμε για δύο σημαντικές νομοθετικές παρεμβάσεις στους αμέσως επόμενους μήνες. Ένα μεγάλο νομοσχέδιο για το περιβάλλον και ένα άλλο μεγάλο νομοσχέδιο για τη χωροταξία, τα οποία επιδιώκουν να αναβαθμίσουν την προστασία του περιβάλλοντος και την ποιότητα της ζωής. Αλλά από την άλλη πλευρά να μην αγνοήσουν και τον παράγοντα ανάπτυξη και επενδύσεις.
Ουσιαστικά θέλουμε να κάνουμε πράξη αυτό που όλοι αποκαλούμε βιώσιμη ανάπτυξη, πράσινη ανάπτυξη. Κι αυτό θέλουμε αν το κάνουμε και στον τομέα της ενέργειας με το ΕΣΕΚ και στον τομέα του περιβάλλοντος και της χωροταξίας με τα νομοσχέδια που προανέφερα, αλλά και με μια σειρά άλλες πράσινες δράσεις, όπως είναι η απόσυρση των πλαστικών μιας χρήσης και η γρήγορη προώθηση του Κτηματολογίου.
Ιδιαίτερο βάρος στο σχεδιασμό μας έχει η ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, καθώς παρά τις διακηρύξεις της προηγούμενης κυβέρνησης είμαστε 24οι στους 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην ανακύκλωση και στη διαχείριση των απορριμμάτων. Δεν είναι πια μόνο θέμα ποιότητας ζωής, είναι θέμα πολιτισμού και εθνικού φιλότιμου να δράσουμε το ταχύτερο δυνατό!», κατέληξε.
TECHin
Γιατί η Google ποντάρει ($δισ.) στην ψηφιακή μετάβαση της Αφρικής
Η Google φιλοδοξεί να μετατρέψει την υποσαχάρια Αφρική σε κεντρικό πυλώνα της παγκόσμιας ψηφιακής οικονομίας, με στόχο την ενίσχυση της ψηφιακής συνδεσιμότητας, την εκπαίδευση στην ...