ΕΥΖην

Υπηρεσία streaming δημιουργεί το BFI


Τα σχέδιά του για τη δημιουργία νέας υπηρεσίας streaming γνωστοποίησε το Βρετανικό Ινστιτούτο Κινηματογράφου (BFI), καθώς και για την προώθηση της κινηματογραφικής και τηλεοπτικής εκπαίδευσης στα σχολεία.

Μαζί με την πλατφόρμα BFI+, το Ινστιτούτο ανακοίνωσε επίσης τη 10ετή στρατηγική του και ένα τριετές σχέδιο χρηματοδότησης.

Η στρατηγική "Screen Culture 2033" παρουσιάστηκε σε διαδικτυακή εκδήλωση και όπως ανακοινώθηκε, το BFI με τα προγράμματά του έχει στόχο να «οικοδομήσει ποικιλόμορφη και προσβάσιμη κινηματογραφική και τηλεοπτική κουλτούρα που ωφελεί όλη την κοινωνία και συμβάλλει σε μία ευημερούσα οικονομία του Ηνωμένου Βασιλείου».

Το Ινστιτούτο περιέγραψε, επίσης, πώς σχεδιάζει να επενδύσει τα χρήματα που λαμβάνει από την εθνική λοταρία τα επόμενα τρία χρόνια, ξεκινώντας από τον Απρίλιο του 2023.

Το σχέδιο χρηματοδότησης θα διαρκέσει από το 2023 έως το 2026 και ο οργανισμός θα επενδύσει 136 εκατομμύρια αγγλικές λίρες (περίπου 45 εκατομμύρια αγγλικές λίρες ετησίως).

Από αυτά τα κονδύλια, 54 εκατομμύρια αγγλικές λίρες θα διατεθούν, ώστε οι κινηματογραφιστές να μπορούν να δημιουργήσουν πρωτότυπα έργα και να υποστηρίξουν την ανάπτυξη ταλέντων μέσω του Δικτύου του BFI.

Περίπου 34,2 εκατομμύρια αγγλικές λίρες θα επενδυθούν, επίσης, στην εκπαίδευση και τις δεξιότητες, συμπεριλαμβανομένου ενός προγράμματος για την εκπαίδευση των δασκάλων, ώστε να χρησιμοποιούν ταινίες και κινούμενες εικόνες στην τάξη, καθώς και ένα πρόγραμμα σταδιοδρομίας και προόδου που θα βοηθήσει παιδιά και νέους να εισέλθουν στον κλάδο.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις