Διεθνή

Υποκριτική διδάσκονται οι... οικονομικοί ελεγκτές της Αυστραλίας!


Στην ίδια δραματική σχολή που διδάχθηκαν την τέχνη της υποκριτικής η Κέιτ Μπλάνσετ και ο Μελ Γκίμπσον, εκπαιδεύονται και οι... οικονομικοί ελεγκτές στην Αυστραλία, τα στελέχη της Αρχής Ελέγχου της Οικονομίας της χώρας!  

Η Εποπτική Ρυθμιστική Αρχή της Αυστραλίας (APRA) δαπανά περίπου 500.000 δολ. Αυστραλίας για συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Δραματικής Τέχνης (NIDA), μεταξύ άλλων για εκπαίδευση και σεμινάρια επιμόρφωσης και καθοδήγησης στα οποία συμμετέχει το προσωπικό της.

Η Αρχή, που αποφεύγει οποιαδήποτε επικοινωνία με τα ΜΜΕ, εποπτεύει τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα των βασικών οργανισμών, όπως οι τράπεζες, τα υπερταμεία και τα ασφαλιστικά ιδρύματα.

Πολλοί άνθρωποι που εργάζονται στον τομέα αυτό προέρχονται από ένα νομικό υπόβαθρο, ή έχουν σπουδάσει οικονομικά ή λογιστικά και δεν έχουν τις δεξιότητες που θα τους επιτρέψουν να μιλούν σε δημόσια φόρουμ, να κάνουν δηλώσεις στα ΜΜΕ, ή να έχουν άνεση στην επικοινωνία με εταιρείες και συμβούλια.

"Θέλουμε οι ελεγκτές μας να είναι επαγγελματίες και να είναι σε θέση να παρουσιάζονται με επαγγελματικό τρόπο στον κόσμο", ανέφερε εκπρόσωπος της αρχής στο ABC.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της APRA και τα 682 μέλη του προσωπικού της Αρχής μπορούν να συμμετάσχουν σε μαθήματα καλλιέργειας δεξιοτήτων που διοργανώνονται από το NIDA.

«Τα στελέχη της APRA συμμετέχουν συχνά σε εκδηλώσεις και συνέδρια για ομιλίες και παρουσιάσεις ή συμμετέχουν σε συζητήσεις και γνωστοποιούν τις εξελίξεις στον κλάδο στους ενδιαφερόμενους και τα μέσα μαζικής ενημέρωσης», σημειώνεται στην ανακοίνωση.

«Οι επόπτες της APRA πρέπει επίσης να είναι σε θέση να επικοινωνούν με αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα με τις οντότητες που εποπτεύουν, συμπεριλαμβανομένων διευθυντικών στελεχών και διοικητικών συμβούλων» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Τα σεμινάρια εταιρικής επίδοσης της NIDA αναπτύσσουν τις δεξιότητες των συμμετεχόντων στις παρουσιάσεις και τους δίνουν τα εργαλεία για να είναι περισσότερο πειστικοί και να εμπνέουν εμπιστοσύνη.

Η εκπαιδεύτρια στην επικοινωνία με τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, Μέλανι Σλέιντ δήλωσε ότι οι δεξιότητες στην παρουσίαση δεν αρκούν για να εξασφαλίσουν καλύτερη επικοινωνία.

Δεν θέλουμε στην πραγματικότητα εκείνους που είναι επικεφαλής των ρυθμιστικών μας οργάνων να είναι μόνο σε θέση να παίζουν έναν ρόλο, είπε.

Η κατάρτιση θα βοηθήσει, αλλά αν η APRA δείξει προθυμία να συμμετάσχει στη δημόσια συζήτηση θα πείσει τους φορολογούμενους ότι οι ρυθμιστικές αρχές λειτουργούν αποτελεσματικά, πρόσθεσε.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα