Αθλητικά

Yποψήφια πόλη για το Final 4 και η Αθήνα


 Το «αφεντικό» της Euroleague Τζόρντι Μπερτομέου τόνισε πως μέσα στις υποψήφιες πόλεις για να φιλοξενήσουν την τελική φάση της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης της Ευρώπης το 2018 είναι και η Αθήνα!

Αναλυτικά όσα δήλωσε για το συγκεκριμένο θέμα στην ιστοσελίδα «Τeamscout»: «Εχουμε πολύ καλές συζητήσεις για το Βελιγράδι, τη Μόσχα, την Αθήνα και άλλες πόλεις. Το θέμα είναι δημιουργηθεί ένα πρόγραμμα που θα είναι βολικό για τις πόλεις και για εμάς. Το Final Four είναι ένα τουρνουά που πολλές πόλεις θέλουν να το φιλοξενήσουν. Ελπίζουμε πολύ σύντομα να είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε την οικοδέσποινα πόλη του Final Four του 2018, αλλά ακόμα χρειάζεται να ολοκληρώσουμε κάποιες συζητήσεις. Μετά θα αρχίσουμε να δουλεύουμε για εκείνο του 2019».

Οσον αφορά ποιο Final Four ξεχωρίζει, τόνισε πως «ως φίλαθλος του μπάσκετ αυτό που συνέβη στην Κωνσταντινούπολη το 2012 ήταν πραγματικά μοναδικό. Εχω επίσης τρομερές αναμνήσεις από τη διοργάνωση της Πράγας επειδή αλλάξαμε επίπεδο, ενώ και το Παρίσι του 2010 ήταν μία παρόμοια κατάσταση. Το ίδιο συνέβη πέρσι στο Βερολίνο.

Στο Μιλάνο ήταν υπέροχα για εμάς, γιατί δουλέψαμε σε ένα δύσκολο περιβάλλον και το αποτέλεσμα ήταν τέλειο. Απο αθλητικής άποψης πιστεύω πως το 2008 στην Αθήνα ήταν υπέροχα, ενώ καλά ήταν και στην Πράγα. Ευτυχώς έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα στα Final Four».