Διεθνή

Υπόθεση Wikileaks: Ούτε το όνομα δεν μπορεί να θυμηθεί ο Ασάνζ


Σε κακή ψυχολογική και διανοητική κατάσταση βρίσκεται ο προφυλακισμένος στη Μεγάλη Βρετανία ιδρυτής των Wikileaks Τζούλιαν Ασάνζ κατά την ακροαματική διαδικασία σε δικαστήριο του Λονδίνου όπου εκδικαζόταν η προσφυγή του  δυσκολεύτηκε να θυμηθεί ακόμη και το... όνομα του.

Ο διάσημος ερευνητής δημοσιογράφος  εμφανίστηκε επιμελημένος,καθαρός και ξυρισμένος στο δικαστήριο. Φορούσε ένα μπλέ κοστούμι με γαλάζιο πουλόβερ και λευκό πουκάμισο, μάλιστα ήταν χτενισμένος. Ομως,σε αντίθεση με την εμφάνιση του φάνηκε οτι αντιμετωπίζει πρόβλημα πνευματικής υγείας.

Αίσθηση προκάλεσε το γεγονός ότι ο Ασάνζ δεν μπορούσε να εκφέρει καθαρές και ολοκληρωμένες προτάσεις κατά τα πρώτα λεπτά της ακροαματικής διαδικασίας. Τραύλιζε και προσπαθούσε να πεί το όνομά του και την ημερομηνία γέννησής του .

Στην ερώτηση του δικαστή εάν καταλάβαινε που βρισκόταν και ποιά διαδικασία βρισκόταν εν εξέλιξη, ο Ασάνζ απάντησε "Όχι ακριβώς". Στη συνέχεια εξέφρασε παράπονα για τις συνθήκες στη φυλακή και είπε ότι δεν μπορεί να σκεφτεί κανονικά."Δεν μπορώ να καταλάβω πώς αυτό είναι δίκαιο. Δεν μπορώ να ερευνήσω τίποτα, δεν έχω καμία απολύτως πρόσβαση στα γραπτά μου. Μου είναι πολύ δύσκολο εκεί που είμαι", ανέφερε ο ιδρυτής του WikiLeaks

 Ο Τζούλιαν Ασάνζ συνελήφθη στο Λονδίνο τον Απρίλιο και καταδικάστηκε σε 50 εβδομάδες φυλάκιση, με κατηγορίες μεταξύ άλλων την δημοσιοποίηση απόρρητων πληροφοριών και την ηλεκτρονική κατασκοπεία.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες Wikileaks