Οικονομία

€1,15 δισ. τα ετήσια ασφάλιστρα αυτοκινήτων


Η Επιτροπή Αυτοκινήτων της ΕΑΕΕ, αφού έλαβε υπόψη της τις ανάγκες πληροφόρησης των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στις ασφαλίσεις αυτοκινήτων, προχώρησε στην έκδοση έρευνας με τους βασικούς δείκτες για τις ασφαλίσεις αυτοκινήτων για το έτος 2023.

Η έρευνα στοχεύει στην πρώτη εκτίμηση του πλήθους ασφαλισμένων οχημάτων και των βασικών δεικτών ζημιών (μέση συχνότητα και μέση ζημιά) ανά χρήση οχήματος, των ασφαλιστικών επιχειρήσεων που συμμετείχαν.

Στην έρευνα συμμετείχαν 29 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 96,2% στο σύνολο του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2023. Τα στοιχεία που αφορούν το 2022 και προέρχονται από την Στατιστική Επετηρίδα του κλάδου, αφορούν τα οριστικά στοιχεία 28 ασφαλιστικών επιχειρήσεων με συμμετοχή 88% στο σύνολο των ασφαλίσεων αυτοκινήτων.

Τα οριστικά στοιχεία του έτους 2023 (όπως αυτά θα προκύψουν μετά τις διασταυρώσεις με τα αρχεία των ασφαλιστικών επιχειρήσεων και τις πιθανές διορθώσεις) θα περιλαμβάνονται στην Στατιστική Επετηρίδα του κλάδου που θα εκδοθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Η ασφάλιση αυτοκινήτων αποτελεί έναν από τους σημαντικότερους κλάδους ασφάλισης στην Ελλάδα. Συμμετέχει

  • κατά 41% στην παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου Ζημιών
  • κατά 21% στην συνολική παραγωγή ασφαλίσεων (Ζωής και Ζημιών0, με στοιχεία έτους 2023).

Η συνολική παραγωγή ασφαλίστρων του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων εκτιμάται ότι ανήλθε το 2023 σε 1.15 δισ. ευρώ ετησίως, αυξημένη κατά 4% σε σχέση με το 2022.

Στην έρευνα συμμετείχαν 29 Ασφαλιστικές Επιχειρήσεις, με εκτιμώμενη συμμετοχή 96,2% στο σύνολο του κλάδου ασφάλισης αυτοκινήτων για το 2023.

Τα αποτελέσματα της έρευνας είναι διαθέσιμα εδώ και το αντίστοιχο infographic εδώ.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα