Κέρδη καταγράφουν οι ασιατικές αγορές με τον Kospi στη Σεούλ να καταγράφει νέο ρεκόρ μετά την ανοδική αναθεώρηση από το ΔΝΤ των προβλέψεων για την ανάπτυξη της χώρας το 2025 στο 0,9% από 0,8% που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Ο Δείκτης Nikkei στο Τόκιο κερδίζει 1,2% στις 48.241 μονάδες, όπως ο δείκτης MSCI Ασίας-Ειρηνικού εκτός Ιαπωνίας κινείται 0,63% υψηλότερα
Ο Kospi στη Σεούλ καταγράφει κέρδη 2,1% στις 3.7345 μονάδες, ο ASX στην Αυστραλία 0,79% στις 9.061 μονάδες, στην Κίνα ο Shanghai Composite 0,1% στις 3.916 μονάδες, ο Nifty 0,47% στις 25.442 μονάδες, ενώ ο δείκτης Hang Seng υποχωρεί 0,43% στις 25.799 μονάδες.
Νέο ρεκόρ κατέγραψε όμως και ο δείκτης ASX/S&P 200 της Αυστραλίας, μετά την ανακοίνωση των στοιχείων για την ανεργία, τα οποία ήταν χειρότερα του αναμενόμενου, ανοίγοντας τον δρόμο για περαιτέρω μειώσεις επιτοκίων.
Το ΔΝΤ αναθεώρησε προς τα πάνω και τις προβλέψεις του για την παγκόσμια οικονομία, λέγοντας πως η επίπτωση των αμερικανικών δασμών ήταν στη «μέτρια πλευρά του εύρους».
Οι νοτιοκορεατικές μετοχές πήραν ώθηση επίσης από τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ, Σκοτ Μπέσεντ, στο CNBC πως η Ουάσινγκτον «ετοιμάζεται να τελειώσει» τις εμπορικές διαπραγματεύσεις με την ασιατική χώρα. «Ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες, αλλά ολοκληρώνουμε τις λεπτομέρειες» πρόσθεσε.