Αγορές

Πιέσεις στη Wall Street εν μέσω παρατεταμένου ομοσπονδιακού shutdown


Πτώση κατέγραψαν οι δείκτες της Wall Street την Πέμπτη, καθώς το ομοσπονδιακό shutdown στις ΗΠΑ συνεχίζεται για ένατη ημέρα, ενώ οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί απέναντι στη δυναμική των μετοχών τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Dow Jones υποχώρησε κατά 0,52% ή 243 μονάδες στις 46.358, ο S&P 500 σημείωσε πτώση 0,28% στις 6.735 μονάδες, ενώ ο Nasdaq έκλεισε χαμηλότερα κατά 0,08% στις 23.024 μονάδες.

Στο βιομηχανικό δείκτη, κέρδη σημείωσαν οι Nvidia (+1,9%) και Salesforce (+1,8%), ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες κατέγραψαν οι Boeing (-4%) και Travelers (-3%).

Στο μακροοικονομικό πεδίο, τα στοιχεία της OpenBrand έδειξαν άνοδο 0,58% στις τιμές διαρκών και προσωπικών αγαθών για τον Σεπτέμβριο, ωστόσο η συνεχιζόμενη αναστολή λειτουργίας της κυβέρνησης έχει «παγώσει» τη δημοσίευση επίσημων οικονομικών δεδομένων, όπως ο δείκτης τιμών καταναλωτή (CPI).

Ο CEO της JP Morgan Chase, Τζέιμι Ντάιμον, προειδοποίησε για πιθανή διόρθωση στις αμερικανικές μετοχές, εκτιμώντας την πιθανότητα στο 30%, έναντι 10% που προεξοφλεί η αγορά.

Στα ομόλογα, το 10ετές αμερικανικό ενισχύθηκε στο 4,15%, το 2ετές στο 3,60%, ενώ στα εμπορεύματα το πετρέλαιο Brent υποχώρησε 1,7% στα 65,13 δολ./βαρέλι και το WTI 1,8% στα 61,41 δολ.. Ο χρυσός κατρακύλησε 2,4% στα 3.973 δολ./oz, ενώ το δολάριο ενισχύθηκε 0,6% έναντι του ευρώ, στο 1,1550.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις