Σημαντικά κέρδη στο άνοιγμα για τις ευρωαγορές με τους επενδυτές να εστιάζουν στην πολεμική σύγκρουση και τις τιμές του πετρελαίου που παραμένουν ψηλά με σημαντικές διακυμάνσεις και στις σημερινές ανακοινώσεις της Fed.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX κερδίζει 0,67% στις 23.884 μονάδες, όπως στο Λονδίνο ο FTSE100 ανεβαινει 0,3% στις 10.430 μονάδες και στο Παρίσι ο CAC ενισχύεται 0,7% στις 8.030 μονάδες.
Στο Μιλάνο ο ΜΙΒ καταγράφει πτώση 0,2% στις 44.282 μονάδες και στη Μαδρίτη ο ΙΒΕΧ κερδίζει 0,09% στις 17.106 μονάδες.
Οι επενδυτές στρέφουν πλέον την προσοχή τους στην απόφαση της Fed για τα επιτόκια, η οποία αναμένεται αργότερα σήμερα. Οι αγορές εκτιμούν ότι η κεντρική τράπεζα θα διατηρήσει τα επιτόκια αμετάβλητα, σε επίπεδα μεταξύ 3,5% και 3,75%.
Στο επίκεντρο και τα τελικά στοιχεία πληθωρισμού της Ευρωζώνης για τον Φεβρουάριο, την ώρα που η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αναμένεται να διατηρήσει αμετάβλητα τα επιτόκια αργότερα μέσα στην εβδομάδα.