Μορφή ξεκαθαρίσματος λογαριασμών της Μαφίας έχει αρχίσει να προσλαμβάνει η κόντρα Ελλάδας και πιστωτών, καθώς δεν εξελίσσεται μόνο στην κεντρική πολιτική σκηνή με τους υπουργούς Οικονομικών, τις διαπραγματευτικές ομάδες και τους ηγέτες αλλά και στα παρασκήνια όπου πρωταγωνιστούν οι εκπρόσωποι των Media. «Παπαγαλάκια», «κλακαδόροι» και προβοκάτορες αποδεικνύεται, ότι έχουν συγκεκριμένο ρόλο, εκπαιδεύονται γι’ αυτόν και εκπροσωπούν συγκεκριμένα συμφέροντα. Την κουρτίνα σε αυτά τα παρασκήνια τράβηξε στη Βουλή ο πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ, που βρίσκεται σε σύγκρουση με τον Γιώργο Παπανδρέου, ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, ενημερώνοντας την Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου χρέους, ότι ΔΝΤ και Κομισιόν εκπαίδευαν –και προφανώς συνεχίζουν- δημοσιογράφους ώστε να περάσουν την άποψή στην ελληνική κοινή γνώμη, ποδηγετώντας την εκάστοτε κυβέρνηση.
Όπως υποστήριξε μάλιστα ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης υπάρχουν και τα ονόματα αυτών που έχουν συμμετάσχει σε συγκεκριμένα σεμινάρια, τα οποία έχει ο εκπρόσωπος Τύπου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.
Ετσι αποκαλύπτεται και επιβεβαιώνεται μια ακόμη θεωρία συνομωσίας που θέλει τους δημοσιογράφους και τα media να αποτελούν εκφραστές «παπαγαλάκια» αλλότριων συμφερόντων, υποσκάπτοντας τις θέσεις της κυβέρνησης και αποδυναμώνοντας τη διαπραγματευτική ισχύ της χώρας.
Η ανάδειξη του θέματος τώρα μέσα από την κατάθεση του Παναγιώτη Ρουμελιώτη στην Επιτροπή χρέους της Βουλής, ενώ αυτά τα γνώριζε από το 2010 και ενώ έχει καταθέσει για παρόμοια ζητήματα και στις δικαστικές αρχές είναι ενδεικτική της νέας τροπής που παίρνουν οι εξελίξεις.
Με δεδομένο ότι ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης αποτελεί πλέον στενό συνεργάτη της νέας κυβέρνησης, λειτουργώντας ως δίαυλος επικοινωνίας με ξένους θεσμικούς, πολιτικούς, τραπεζίτες και άλλους παράγοντες, η κατάθεση-βόμβα στην Επιτροπή Αλήθειας Δημοσίου Χρέους της Βουλής είναι προφανές ότι αποτελεί μήνυμα προς συγκεκριμένους αποδέκτες.
Αν και επί των περισσοτέρων θεμάτων ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης επικαλέστηκε τη ρήτρα εμπιστευτικότητας εν τούτοις αποκάλυψε τα μυστικά σεμινάρια σε δημοσιογράφους, αποδεικνύοντας ότι ο στόχος της κατάθεσης ήταν συγκεκριμένος.
Ενδιαφέρον έχει όμως καθ η απόφασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου να ζητήσει τα ονόματα των Δημοσιογράφων από τον επικεφαλής Δημοσίων σχέσεων του Ταμείου, Τζέρι Ράις, έργο που ανέλαβε βουλευτής μέλος της Επιτροπής.
Αν τελικά αυτά τα ονόματα των δημοσιογράφων φτάσουν στη Βουλή, όσον αφορά το ΔΝΤ, τότε ενδιαφέρον θα έχει να ζητηθούν και τα αντίστοιχα από την Κομισιόν και μάλιστα για ολόκληρη την τελευταία 10ετία, καθώς και αυτά των εκδοτών που φαίνονται λήπτες απευθείας κοινοτικών κονδυλίων χωρίς επενδυτικά σχέδια ή με υποτυπώδη.
Τότε το ΣΔΟΕ θα πρέπει να ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος και τις εμπορικές τράπεζες να ανοίξουν τους λογαριασμούς Ελλήνων δημοσιογράφων τόσο εντός όσο και εκτός της χώρας, ενώ θα πρέπει να ενεργοποιηθεί και η πανίσχυρη ευρωπαϊκή υπηρεσία Moneyval.
Η κυβέρνηση όμως δεν αναμένεται να φτάσει σε αυτό το σημείο καθώς το μήνυμα που στέλνει είναι εύληπτο και σαφές όπως γνωστοί-άγνωστοι είναι και οι παραλήπτες.
Αντίστοιχο μήνυμα έχει κατά καιρούς στείλει σε πολιτικούς, δημοσιογράφους και εκδότες ο ισχυρός άνδρας των Media της χώρας, Σταύρος Ψυχάρης, γράφοντας υπό τον τίτλο: «Το κρείττον σιγάν».