Επιχειρήσεις

Αναπτύσσεται η Performance και "προβιβάζεται" στην Κύρια Αγορά του ΧΑ


Στην Κύρια Αγορά του χρηματιστηρίου θα βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο η εταιρεία πληροφορικής Performance Technology, που "διαπρέπει" τώρα στην Εναλλακτική Αγορά. Η διαδικασία μετάταξης έχει ξεκινήσει και θα ολοκληρωθεί το επόμενο δίμηνο, χωρίς να χρειασθεί να γίνει δημόσια εγγραφή ή οποιαδήποτε ΑΜΚ, καθώς η υπάρχουσα διασπορά μετοχής (30%) καλύπτει να νέα κριτήρια που θεσπίστηκαν.

 Η εταιρεία εμφανίζει ισχυρή αναπτυξιακή δυναμική, επιτυγχάνοντας υψηλούς ρυθμούς ανάπτυξης εργασιών και ικανοποιητική κερδοφορία.

Η περιατέρω ανάπτυξη θα βασιστεί σε επέκταση των εργασιών και σε εξαγορές που θα προσθέσουν έσοδα, κέρδη και νέες δραστηριότητες στον όμιλο.  

«Το 2023 ήταν μια εξαιρετική χρονιά τόσο σε ό,τι αφορά τα οικονομικά μεγέθη, όσο και ως προς τον αριθμό των εργαζομένων που αυξήθηκε και σήμερα προσεγγίζει τα 250 άτομα», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της εταιρείας Διονύσης Χιντζίδης. «Κερδίσαμε σημαντικά έργα από παλαιούς και νέους πελάτες, επιβεβαιώθηκε ο πρωταγωνιστικός ρόλος μας στο χώρο του ιδιωτικού τομέα, σημειώσαμε τις πρώτες επιτυχίες μας στο χώρο των δημοσίων συμβάσεων και δραστηριοποιηθήκαμε ενεργά στα ευρωπαϊκά προγράμματα, με αποτέλεσμα να μας προσεγγίζουν εταιρείες για να συνεργαστούμε στον τομέα αυτό».

Οπως είπε, παράλληλα με την οργανική ανάπτυξη του ομίλου τα επόμενα χρόνια, θα επιδιωχθεί να γίνουν εξαγορές. Το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στους τομείς του security και του software development.

Προκειμένου να χρηματοδοτηθούν αυτές οι επεκτατικές κινήσεις, η διοίκηση αποφάσισε να διανείμει στους μετόχους μικρό μόνον μέρος των περυσινών κερδών, δίνοντας μέρισμα 0,05 ευρώ ανά μετοχή. Τα αδιανέμητα κέρδη θα αξιοποιηθούν κυρίως σε επενδύσεις με στόχο την οργανική ανάπτυξη και σε εξαγορές.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα
Ετικέτες ΠΕΡΦ