Πολιτική

Ανδρουλάκης στο Open: Θα υπερψηφίσουμε την πρόταση μομφής


Το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ θα υπερψηφίσει την πρόταση μομφής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης μιλώντας στον κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN. Ωστόσο, σημείωσε ότι δεν είναι ώρα για εκλογές, κάνοντας λόγο για μικροκομματικά παιχνίδια.

Εμείς δεν στηρίζουμε την κυβέρνηση, τόνισε, προσθέτοντας ότι «θεωρούμε απαράδεκτη τη διαχείριση των τελευταίων ημερών», αλλά σημείωσε ότι δεν «πρόκειται να μπούμε σε καμιά συζήτηση με τα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα».

Ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε ότι είναι αδιανόητο να έχουμε τόσες νεκρούς κάθε μέρα και την ίδια ώρα να χαλαρώνουμε τα μέτρα και να πληρώνουμε ένα τόσο ακριβό τίμημα.

Απαντώντας στην ερώτηση αν θα υπερψηφίσει το κόμμα του την πρόταση μομφής που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι είναι σαφές πως δεν θα παρέχουμε καμία στήριξη στην κυβέρνηση, διότι, όπως τόνισε, για άλλη μια φορά απεδείχθη περίτρανα ότι η θεωρία του κ. Μητσοτάκη ότι ηγείται μια κυβέρνησης με τεχνοκρατική επάρκεια και αποτελεσματικότητα δεν στέκει.

Επισήμανε ότι θα ψηφίσουμε την πρόταση μομφής, διευκρινίζοντας ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι μπαίνουμε στα μικροκομματικά παιχνίδια του κ. Τσίπρα».

Πρόσθεσε ότι «θα αξιοποιήσουμε αυτήν την κοινοβουλευτική διαδικασία κάνοντας προτάσεις», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι το υπουργείο Κλιματικής Αλλαγής πρέπει να γίνει πραγματικό υπουργείο, με αρμοδιότητες, χρηματοδότηση και προσωπικό και σημείωσε ότι πρέπει να τεθούν στόχοι ανθεκτικότητας, δηλαδή κάτω από οποιαδήποτε περίσταση, κάτω από οποιδήποτε ακραίο φαινόμενο, κάποια κομμάτια του κράτους να λειτουργούν και ανέφερε ως παράδειγμα τους αυτοκινητόδρομους και τα δίκτυα ενέργειας.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις