Χρηστικά

Άνοιξε σήμερα η πλατφόρμα myCar με τα μηνιαία τέλη κυκλοφορίας


Τέθηκε σε λειτουργία η πλατφόρμα myCar της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), με τους ιδιοκτήτες οχημάτων να έχουν τη δυνατότητα να προχωρήσουν σε άρση της ακινησίας των οχημάτων τους, πληρώνοντας τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Η πλατφόρμα άνοιξε νωρίτερα φέτος προκειμένου να διευκολυνθούν οι ενδιαφερόμενοι όχι μόνο ενόψει Πάσχα αλλά και λόγω των επικείμενων εκλογικών αναμετρήσεων.

Έτσι οι ιδιοκτήτες οχημάτων μπορούν πλέον να κινήσουν και πάλι τα οχήματά τους, καταβάλλοντας τέλη κυκλοφορίας, ανάλογα με τους μήνες που θα επιλέξουν να κυκλοφορούν το όχημα.

Για ένα μήνα θα πληρώσουν το 1/12 των τελών κυκλοφορίας,
για δύο μήνες τα 2/12,
για 3 μήνες τα 3/12
για 4 μήνες τα 4/12 και ούτω καθεξής.

Το δικαίωμα άρσης ακινησίας χορηγείται μόνο μία φορά εντός του έτους ενώ όταν λήξει το διάστημα κίνησης για το οποίο έχουν καταβληθεί αναλογικά τέλη κυκλοφορίας το όχημα θα πρέπει να τεθεί άμεσα σε ψηφιακή ακινησία αλλιώς θα κληθεί να πληρώσει τσουχτερά πρόστιμα.

Οι ενδιαφερόμενοι ιδιοκτήτες Ι.Χ. θα κληθούν να υποβάλουν αίτηση στην ειδική πλατφόρμα της ΑΑΔΕ (mycar.aade.gov.gr), στην οποία θα συμπληρώνουν τα προσωπικά τους στοιχεία και τα στοιχεία του οχήματος.

Ακολουθήστε το Sofokleousin.gr στο Google News
και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Σχετικά Άρθρα